La Nova de Campanar denuncia que l'artista ha deixat la falla infantil a mig plantar

La comissió està al costat de l'edifici cremat en l'incendi devastador del 22 de febrer i critica que la JCF els ha deixat "abandonats"

Vista del remat superior de la falla gran de La Nova de Campanar, amb l'edifici cremat de fons
Vista del remat superior de la falla gran de La Nova de Campanar, amb l'edifici cremat de fons / Kai Forsterling (EFE)

La comissió Rafael Alberti – Serra Calderona, coneguda popularment com La Nova de Campanar, ha denunciat aquest divendres que l'artista amb el qual havien contractat els dos monuments ha deixat a mig plantar la falla l'infantil. Ja els havia deixat en l'estacada abans amb la falla gran, que tampoc ha arribat a completar.

La falla, que es planta al costat de l'edifici que va ser devorat pel foc el 22 de febrer amb deu morts, viu amb impotència aquesta situació i veurà passar els dies grans de Falles sense haver vist el monument contractat fer-se realitat.

El president, Vicente Montañez, ha explicat a EFE que aquest divendres que, quan havia d'haver estat llest el muntatge després de la plantà de la falla infantil, han comprovat que en el lloc només estava la meitat del projecte adquirit: una escena londinenca amb diversos ninots i el Big Ben. "Ja estan prou baixos els ànims perquè encara tinguem aquest tipus de problemes", ha lamentat Montañez.

Segons ha explicat, el malson va començar fa tres setmanes quan s'adonaren que els treballs per a la falla no estaven al dia. Aleshores denunciaren els fets a la Junta Central Fallera (JCF), que els va traslladar que fins que no passara el termini de la plantà infantil —és a dir, hui de vesprada— no podien intervindre ni fer res. Segons la comissió, l'artista faller a qui havien encomanat els dos monuments per a les Falles de 2024 té deutes amb els seus proveïdors i una desena de comissions de fora de València, en municipis com Godella o Paterna, també estan afectades per aquest incompliment de contracte.

La Nova de Campanar, que té la carpa instal·lada sols a pocs metres del residencial cremat i que el diumenge passat va organitzar una paella solidària per a ajudar les víctimes de l'incendi, critica que la JCF els ha deixat "abandonats". "Diuen que és un contracte subscrit entre dues persones, però al final tenim un reglament faller i una sèrie de mesures que no estem usant bé", ha manifestat la comissió, que tenia contractats dos monuments per a enguany. Per a la falla gran van haver de buscar un altre artista que els completara el projecte. El president lamenta les pèrdues econòmiques que els ha suposat tota aquesta situació, ja que s'han gastat més del doble de l'import en el monument xicotet i bona part del pressupost se n'ha anat a les dues falles.

També et pot interessar

stats