El nord-americà Kurt Elling presenta 'Superblue' en el seu debut en el Festival de Jazz de València

Considerat un dels millors vocalistes de jazz del món també és un destacat improvisador

Kurt Elling en una imatge d'arxiu
Kurt Elling en una imatge d'arxiu / Cory Dewald (Europa Press)

Kurt Elling presentarà el seu últim treball 'Superblue' aquest dimarts en el Teatre Principal de València en l'àmbit de la 26a edició del Festival de Jazz de València juntament amb el guitarrista Charlie Hunter, DJ Harrison als teclats i Corey Fonville a la bateria, segons ha informat l’Ajuntament de València en un comunicat. 

Elling, posseïdor de dos Grammys, és “un dels vocalistes de jazz més importants del món”, i un dels cantants que faltaven per debutar en la programació de l'auditori, segons ha assenyalat el director del Palau de la Música, Vicent Ros, que també ha destacat el fet estiga acompanyat per “un virtuós de la guitarra com és Charlie Hunter”. 

Elling, vocalista d'ampli registre (fins a quatre octaves), i destacat improvisador, és també autor de peces per a compositors de jazz de la mida de John Coltrane, Keith Jarrett, Pat Metheny, Jaco Pastorius, Wayne Shorter i Joe Zawinul.

A més, ha gravat i ha fet gires amb Branford Marsalis, Danilo Pérez, Stefon Harris, Fred Hersch, James Morrison i Charlie Hunter. I ha actuat amb conjunts com The Clayton/Hamilton Orchestra, The National Youth Orchestra i Sean Jones, The BBC Concert Symphony i Guy Barker, The Irish Radi and Television Orchestra i Brian Byrne, The Scottish National Jazz Orchestra, i The WDR Orchestra and Big band (Alemanya).

Kenny Garret tancarà el festival

A més, demà dimecres, el saxofonista Kenny Garrett protagonitzarà l'última cita del festival presentant 'Sounds From The Ancestors', un àlbum que reconeix artistes com Aretha Franklin i Marvin Gaye com a referents. En ell, reflecteix la història de jazz, R&B i góspel de la seua ciutat natal, Detroit. Estarà acompanyat pel pianista Keith Brown, el contrabaix Corcoran Holt, el bateria Ronald Bruner, el percussionista Rudy Bird i la cantant Melvis Santa.

També et pot interessar

stats