El mític baixista britànic Dave Holland torna al Festival de Jazz de València per a obrir la 26a edició

Comparteix cartell amb la cantant Dianne Reeves, el també cantant Kurt Elling i el saxofonista Kenny Garrett

Imatge d'arxiu del baixista Dave Holland
Imatge d'arxiu del baixista Dave Holland / Alfaguarilla (Shutterstock)

El baixista i compositor britànic Dave Holland obri aquest dimarts la programació del 26é Festival de Jazz de València, que comença a les 20:00 hores al Teatre Principal. Posseïdor de tres Grammys, torna al festival després de vint-i-quatre anys d'absència. 

Figura destacada dins de l'estil avantguardista, Holland és considerat un dels grans músics de jazz i es presenta amb el pianista Kris Davis, el saxo alt Jaleel Shaw i el bateria Nasheet Waits, i amb l'enginyer de so Wolfgang Shernhammer.

El director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha destacat que Holland és “un dels grans referents mundials del jazz actual" i que en el festival hi haurà "altres grans estreles i debuts, com Monty Alexander i Kurt Elling, juntament amb el millor jazz valencià, que situen València en el circuit dels millors festivals de jazz del món”.

Les següents cites del festival seran la del cèlebre pianista Monty Alexander, que debutarà el 5 juliol, aconseguint una àmplia gamma del jazz. L'endemà serà el torn del flamenc-fusió del pianista Alex Conde amb Los Indultados i el 7 de juliol torna al festival l'Orquestra de València amb el pianista Albert Sanz, amb la direcció de Daniel Abad, per a presentar la versió simfònica de La espuma de mar, del mateix Sanz.

El grup lituà Dainius Pulauskas Group debutarà el 8 de juliol al matí, mentre que a la vesprada serà el guitarrista Ximo Tébar, amb el cantant brasiler Gladston Galliza, els qui fusionen els ritmes i harmonies del Brasil i el Mediterrani.

El 9 de juliol tornarà la mítica Dianne Reeves per a oferir al públic valencià la seua destresa en la improvisació i el seu estil únic de jazz. També debutarà en el Festival el cantant Kurt Elling, l'11 de juliol, i el 12 arribarà el saxofonista Kenny Garrett, fàcilment reconegut com un dels mestres vius més brillants i influents del jazz modern.

També et pot interessar

stats