Nit de gala a València amb el lliurament dels Premis Pop Eye de la Música i les Arts

Joan Manuel Serrat, premi d'honor a la trajectòria professional: "Este ofici ha donat sentit a cada dia de la meua vida"

Foto de família en la cloenda de la gala del premis Pop Eye
Foto de família dels premiats en la gala del premis Pop Eye al Palau de les Arts / GVA
26 de maig 2024 - 13:53

El Palau de les Arts Reina Sofia es va rendir davant dels artistes Joan Manuel Serrat, Lola Herrera i l'escriptor Manuel Vicent, distingits en els 17ns Premis Nacionals de la Música i les Arts Pop Eye, que s'han celebrat per primera vegada a València. El talent dels tres artistes en la música, el teatre i la ploma foren aclamats pel públic que va assistir a la gala, celebrada este dissabte a la nit.

Joan Manuel Serrat va reiterar la paraula "felicitat” durant un discurs en què va explicar que porta "molt bé" la "jubilació" i va agrair un premi que ajuda a saciar "un ofici" que l'ha retribuït "espiritualment".

Joan Manuel Serrat rep el premi Pop Eye de mans del President de la Generalitat, Carlos Mazón.
Joan Manuel Serrat rep el premi Pop Eye de mans del President de la Generalitat, Carlos Mazón. / GVA

“Este ofici ha donat sentit a cada dia de la meua vida i m'ha permés expressar-me i comunicar-me. He pogut fer el que és un somni, poder dedicar la meua vida a fer el que m'agrada", va dir Serrat, recentment nomenat premi Príncep d'Astúries de les Arts i reconegut en esta 17a edició dels Pop Eye, que s'han celebrat per primera vegada a València.

Serrat, que va rebre el premi a la trajectòria professional, de mans del president de la Generalitat, Carlos Mazón, va donar l'enhorabona a tots els premiats, entre ells l'actriu Lola Herrera, que durant el discurs va inicidir en el "treball preciós" del qual ha pogut viure durant dècades.

Altres noms destacats en estos guardons van ser el cineasta Juan Antonio Bayona —que no hi va poder assistir— i l'escriptor valencià Manuel Vicent, que va reivindicar "els plaers" de la ciutat que l'ha vist créixer i va dir que, a pesar dels seus viatges, "mai" ha deixat d'estar "en un tramvia a la Malva-rosa". També va reivindicar que "el plaer de viure sempre durà a la llibertat”, eixa que sempre es mostra com una “arma de combat contra l'opressió”.

Altres artistes valencians guardonats en l'edició d'enguany han sigut el grup ondarenc Nebulossa, com a grup revelació nacional 2024; el DJ Chimo Bayo, amb el premi a l'artista valencià del 2024, i el Centre d'Art Hortensia Herrero, per la seua l'excel·lència cultural.

Entre altres, els Premis Pop Eye de l'any 2024 també van reconéixer el treball de la banda Dover, la cantant María José Llergo, el periodista Vicente Vallés i el grup portugués Birds Are Indie.

També et pot interessar

stats