València acull per primera vegada els Premis Pop Eye de la Música i les Arts

Joan Manuel Serrat, l'actriu Lola Herrera, el cineasta José Antonio Bayona, Dover, Nebulossa i Chimo Bayo seran alguns dels guardonats esta nit al Palau de les Arts

Cartell dels premios FAM Cultura Pop Eye
Cartell dels premis FAM Cultura Pop Eye 2024 / www.premiospopeye.com
25 de maig 2024 - 06:30

El Palau de les Arts de València acull este dissabte a la nit els Premis Nacionals de la Música i les Arts Pop Eye, uns guardons que en esta 17a edició ixen per primera vegada d'Extremadura, i que són organitzats per l'Associació Cultural Bon Vivant amb l'objectiu de "reconéixer els artistes de la cultura pop, fonamentalment en música, però també en altres disciplines com l'art, la fotografia, el còmic, el periodisme, la moda, la dansa o la comunicació".

El cantant Joan Manuel Serrat serà distingit amb el guardó Pop Eye d'honor a la seua trajectòria musical; Lola Herrera rebrà el premi en la categoria de teatre; Juan Antonio Bayona, en cine; el premi de les lletres serà per a Manuel Vicent; d'arts plàstiques, per a Juana de Aizpuru; de dansa, per a Lucía Lacarra, i en la categoria editorial, per a Sílex Ediciones.

Nebulossa, grup revelació

El reconeixement al talent valencià arribarà a mans del grup ondarenc Nebulossa, que serà guardonat com a grup revelació nacional 2024. Per la seua part, el DJ Chimo Bayo rebrà el premi a l'artista valencià de 2024 i el Centre d'Art Hortensia Herrero serà reconegut amb el premi a l'excel·lència cultural.

En la resta de categories premiades, s'ha guardonat: el grup musical Dover (premi vivint en l'era pop), Todo lo que importa sucede en las canciones de Fernando Navarro (novel·la musical), Nauci Gold (artista de música negra), Vicente Vallés (periodisme), el programa Culturas 2 de TVE (televisió), Paprika, de la Bien Querida (disc), Nadie se va a reír, de Juan Soto Ivars (assaig).

Per la seua part, el reconeixement de novel·la ha sigut per a Txalaparta, d'Agustín Pery; al duende, per a María José Llergo, i al grup portugués, Birds are Indie, i al mecenatge per a Victoriano Contreras.

En esta edició, coincidint amb la capitalitat verda de València, els premis han incorporat un premi a la sostenibilitat cultural, que recaurà en la Fundació La Caixa.

Cartell dels premis FAM Cultura Pop Eye 2024
Cartell dels premis FAM Cultura Pop Eye 2024

Catifa roja

El lliurament tindrà lloc en una gala amb actuacions en directe, conduïda per Tonino Guitián i Juanjo de la Iglesia, davant de més de 800 convidats confirmats, una xifra que podria augmentar perquè l'organització ha posat entrades a la venda fins a completar l'aforament, de 1.400 persones. S'habilitarà una catifa roja a partir de les 18:00 h perquè el públic puga veure els premiats, que arribaran al Palau de les Arts en vehicle descapotable.

L'esdeveniment, que serà retransmés per La 2, d'RTVE, s'ha organitzat amb el suport de l'Ajuntament de València a través de la Fundació Visit València, la Diputació de València, la Generalitat i la Societat d'Artistes Intèrprets i Executants.

També et pot interessar

stats