Els ninots polítics omplin els carrers de València en any electoral

La sàtira fallera torna a recollir amb esperit crític representants polítics de tots els colors en un gran nombre de monuments

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, ninots passejant en Vespa / À Punt NTC

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, candidats en les pròximes eleccions municipals per Compromís i el PSPV, respectivament, rivalitzen sota la pell d’Adam i Eva per a captar vots i obtindre el poder a la capital, la desitjada poma d’una relació tòxica.

És només un dels nombrosos exemples que les falles han tornat a captar, amb el caràcter satíric que les caracteritza, d’alguns dels personatges de la política local, valenciana i estatal que més han fet parlar en el darrer any i en ple any electoral, a poc més de dos mesos per al 28M.

Però no tot és rivalitat entre polítics. També s’ha pogut veure a un Ribó passejant el seu amor pel regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, com en Vacances a Roma, un dels polítics locals més representats enguany per la seua estratègia que ha omplit la ciutat de carrils bici i noves zones d’estacionaments restringides a residents, que han ocasionat algun maldecap. Carlos Galiana i Pere Fuset, l’actual i l’anterior regidor de Cultura Festiva, han sigut altres dels protagonistes.

En la carrera autonòmica s’ha pogut veure al president Ximo Puig, a les portes de les eleccions, intentant garantir l'aigua del transvasament Tajo-Segura. La seua visibilitat, però, ha quedat almenys empatada amb la de la candidata madrilenya Isabel Díaz Ayuso. L’exvicepresidenta Mónica Oltra ha quedat desqualificada, centrada en la marató judicial.

De cara a les eleccions generals, tots volen fecundar Espanya en una falla que representa Sánchez i Feijóo com a espermatozoides millor posicionats, seguits de Díaz i Abascal, que podrien fer-ho de rebot, i amb Ciutadans fora de joc. 

També et pot interessar

stats