Els polítics desembarquen a les falles de València

Representants de diferents formacions han visitat alguns monuments i han aprofitat per a fer declaracions als mitjans

Els líders dels partits polítics visiten les falles / À Punt NTC

A més dels turistes i el veïnat, els monuments fallers reben aquests dies la visita dels polítics, que es passegen pel centre de València lluint el mocador de quadres, per a conéixer de prop les creacions dels artistes fallers. No debades, falten poc més de dos mesos per a les eleccions autonòmiques i municipals.

Una d'elles ha sigut la ministra de Ciència, Diana Morant, que aquest divendres ha assistit en representació del govern per a saludar els presidents de les falles i observar els ninots, "ja que Pedro Sánchez tenia hui una reunió molt important per als valencians i valencianes", segons ha assegurat.

Diana Morant, ministra de Ciència
Diana Morant, ministra de Ciència / À Punt NTC

Des del Partit Popular, la seua secretària general, Cuca Gamarra, també aquest ha agraït divendres poder ser una valenciana més. "La falla no només és València, la falla és Espanya", ha afirmat davant els mitjans. Gamarra acompanyava María José Català, de qui ha dit que "serà la pròxima alcaldessa de la ciutat". Català ha aprofitat per a acusar el president del govern, Pedro Sánchez, de no assistir a les Falles.

María José Català, candidata a l'alcaldia a la ciutat de València
María José Català, candidata a l'alcaldia a la ciutat de València / À Punt NTC

Per la seua banda, Carlos Mazón, president del PP valencià, ha afirmat de la ministra Morant que "si no és capaç de portar Sánchez a una mascletà, no esperem que ens porte aigua".

La secretària general del PP, Cuca Gamarra i el president del PPCV, Carlos Mazón
La secretària general del PP, Cuca Gamarra i el president del PPCV, Carlos Mazón / À Punt NTC

A banda, Mamen Peris, síndica de Ciutadans a les Corts, ha acompanyat al secretari general del seu partit, Adrián Vázquez, a qui ha assegurat que acompanyaria a tots els actes del dia: "Primer la mascletà, després l'Ofrena... hui és un faller total" ha assegurat. "He de dir que tinc el cor dividit, perquè també són les festes de la Magdalena de Castelló", ha recordat Vázquez.

Adrián Vázquez, secretari general de Ciutadans
Adrián Vázquez, secretari general de Ciutadans / À Punt NTC

L'elecció de la falla que es vol visitar no ha sigut una casualitat. El secretari general de Ciutadans, per exemple, ha escollit una en què una ruleta fa girar Aragonès i Rufián per decidir si les classes es fan en valencià o en castellà.

També et pot interessar

stats