L’Exposició del Ninot dona el tret d'eixida a les Falles del 2021 de la ciutat de València

Puig evita parlar del futur de les Falles, programades per al primer cap de setmana de setembre, el mateix dia en què Riba-Roja de Túria anuncia que les suspén pel repunt de casos

Ninots amb mascareta i confinats protagonitzen l’Exposició del Ninot de 2021 / À Punt NTC

L’Exposició del Ninot ha obert les portes a la base de la Marina, en un estiu marcat per un repunt de contagis a la Comunitat Valenciana. Amb la celebració de les Falles a setembre encara a l’horitzó i l'anunci de Riba-Roja del Túria que les supén pel repunt de contagis, la ciutadania podrà visitar unes figures adaptades a l’era Covid. Alguns dels ninots llueixen mascaretes i altres porten test d’antígens, però també es poden trobar figures confinades a les seues cases i cartells d'agraïment al col·lectiu sanitari. 

Juanjo García, responsable del Gremi d'Artistes Fallers de la Junta Central Fallera (JCF), ha destacat que molts ninots s'han adequat a les circumstàncies i a la crítica social actuals. D'aquesta manera, el recorregut per l'exposició i les més de 750 peces que conté permetrà als visitants viatjar pel món anterior i posterior a la pandèmia. 

Així mateix, García creu que cal plantar les falles per a "reiniciar el món de la festa" i que "els tallers s'oxigenen", com "un xicotet retorn" d'allò invertit l'any 2020. La celebració de les Falles al setembre suposa un gran repte en aquestes circumstàncies, però compta amb el suport de l’Ajuntament de València, la Generalitat i les comissions, que han continuat fent aportacions durant la pandèmia. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat que en aquests moments "és més important que mai continuar exercint la nostra responsabilitat col·lectiva i assumir els nostres compromisos amb tots els sectors creatius vinculats a la festa, amb el conjunt de la societat".

També et pot interessar

stats