El NFT de la Casa Batlló se subhasta a Christie's per 1,38 milions de dòlars
És obra de l'artista digital turc Refik Anadol i es tracta d'una interpretació digital de l'edifici d'Antoni Gaudí
La casa Christie's va subhastar aquest dimarts 'Casa Batlló: Living Architecture', una obra d'art digital, coneguda com NFT (non fungible token), un criptovalor no fungible. És obra de l'artista digital turc Refik Anadol i es tracta d'una interpretació digital de l'edifici d'Antoni Gaudí.
L'obra multimèdia que reinterpreta la mítica façana barcelonina de la Casa Batlló, de l'arquitecte Antoni Gaudí, es vengué a 1,38 milions de dòlars (un poc més d'1,3 milions d'euros) i Christie’s hi havia estimat el valor de l'obra entre un i dos milions de dòlars.
La Casa Batlló s'ha convertit en el primer edifici patrimoni mundial de la Unesco del qual s'ha fet una obra NFT. L'NFT o criptovalor no fungible es pot veure presencialment a Barcelona durant aquests dies. I aquesta nit es vendrà el programari i el maquinari de l'obra en què l'artista Refik Anadol ha portat el llegat de Gaudí al futur.
Una reinterpretació del NFT es va projectar el passat cap de setmana a la façana de l'edifici de Gaudí, que van poder veure unes 47.000 persones. A Nova York també s'està exhibint una versió fixa a Rockefeller Center, prèvia a la subhasta de Christie's, on és impredictible el preu a què aquesta obra digital pot arribar.
"El 10% de la recaptació es destinarà a dos fundacions locals especialitzades en neurodiversitat", explica a À Punt la responsable de Comunicació de Casa Batlló, Ingrid Olmo.