El CEO de Twitter ven el primer tuit de la història com un NFT per 2,4 milions d'euros

Jack Dorsey donarà els diners a un fons destinat a ajudar les persones afectades per la pandèmia de la Covid-19 a Àfrica.

Imatge d'arxiu del director executiu de Twitter, Jack Dorsey
Imatge d'arxiu del director executiu de Twitter, Jack Dorsey / Anushree Fadnavis (Reuters)

El primer tuit de la història el va publicar el CEO de Twitter, Jack Dorsey, el 21 de març de 2006: "Configurant el meu compte de Twitter", diu el missatge. Quinze anys després, Dorsey ha venut aquest tuit en una subhasta com un NFT (non fungible token), un token no fungible, per 2,9 milions de dòlars, al voltant de 2,4 milions d'euros. Dorsey donarà aquests diners a un fons destinat a ajudar les persones que han resultat afectades per la pandèmia de la Covid-19 a Àfrica.

La publicació del CEO de Twitter s'ha comprat usant la criptomoneda Ether (ETH) en la plataforma Cent per 2.915.835 dòlars en el moment de la venda. El guanyador de la subhasta ha sigut Sina Estavi, que ara posseeix un dels actius digitals més significatius de l'era de les xarxes socials.

Sina Estavi, que és CEO de l'empresa de cadena de blocs Bridge Oracle, amb seu a Malàisia, ha agraït públicament a Dorsey a través del seu compte de Twitter que acceptara la seua oferta en una subhasta de l'NFT que va començar el passat 6 de març amb una licitació inicial de 2,5 milions de dòlars. "Gràcies per acceptar la meua oferta, i m'alegre que aquests diners es donen a una causa benèfica", diu en el seu tuit.

Què és un NFT?

Un NFT és un actiu digital únic assegurat en una cadena de blocs. Cada NFT té la seua pròpia signatura, que es pot verificar i no es pot duplicar. Quan una persona compra un actiu d'aquest tipus, obté els drets del token únic en la cadena de blocs, és a dir, està comprant els drets del token únic que connecta el seu nom amb l'obra d'art. Aquest tipus d'actius, que suposen la versió digital de qualsevol producte, han guanyat rellevància al mateix temps que les criptomonedes.

També et pot interessar

stats