El bitcoin marca un nou màxim històric i supera els 50.000 euros

Animat per l'optimisme de les criptomonedes, supera el correctiu de les últimes setmanes, encara que aquest dilluns cotitza entorn dels 48.700.

Bitcoin
El bitcoin està en una tendència alcista / Wit Olszewski (Shutterstock)

El bitcoin, la criptomoneda més coneguda, ha marcat un nou rècord en aconseguir els 60.000 dòlars (50.194 euros) aquest dissabte, animat per l'optimisme d'aquesta mena d'actius, amb què supera el correctiu que ha experimentat en les últimes setmanes. El criptoactiu va tocar aquesta quantitat dissabte, si bé posteriorment s'ha desinflat i aquest dilluns cotitza entorn dels 48.732 euros.

En les últimes setmanes, el bitcoin ha experimentat una correcció i va patir el seu major enfonsament el passat 28 de febrer a causa de la caiguda dels mercats de bons mundials, que va fer pujar els rendiments i va provocar que els inversors es desferen dels actius de més risc.

En aquesta ocasió, va baixar fins als 43.500 dòlars (36.391 euros). No obstant això, aquest fet no ha parat la tendència alcista de la criptomoneda, el preu de la qual es va disparar després del suport d'inversors institucionals i de l'aposta de grans organitzacions com PayPal, Mastercard i BBVA, que han permés operar amb bitcoin.

El Banc d'Espanya adverteix del risc de les criptomonedes

El comportament del bitcoin l'últim any crida l'atenció per la seua gran volatilitat, ja que va passar dels 4.000 dòlars (3.346 euros) registrats fa just un any als 60.000 d'aquest dissabte. Per aquesta raó, la CNMV i el Banc d'Espanya van emetre fa aproximadament un mes un comunicat en el qual advertien del risc que tenen les criptomonedes per als inversors.

També et pot interessar

stats