La Nau ens proposa un viatge al procés creatiu d’Andreu Alfaro

Escultures i dibuixos del reconegut escultor valencià es podran visitar fins al 12 de novembre

Dibuix i esculptura d'Andreu Alfaro al Centre Cultural la Nau / À Punt NTC

La nova exposició al Centre Cultural la Nau ens fa un recorregut per l’obra de l’escultor Andreu Alfaro des dels primers quaderns de treball fins a les més importants que ocupen els espais públics de tot Europa. Al llarg de la mostra, es pot conéixer i connectar amb el procés creatiu de l’artista, mort el 2012. 

Andreu Alfaro no dibuixa en l'espai, el construeix amb un traç i transcendeix la superfície del paper per a ocupar un lloc al qual sempre ha pertangut. La claredat sintètica de les seues línies defineixen l'univers més expressiu de l'artista.

Anacleto Ferrer, catedràtic de la Universitat de València i comissari de l’exposició, explica com “l’espai és un fil conductor del treball d’Alfaro, que comença a dibuixar l’espai fent pujar la línia del pla cap amunt, descobrint les possibilitats descriptives del dibuix i de la matèria”.

Una matèria en diàleg constant amb un Alfaro versàtil i inquiet, el procés de creació del qual encisa en aquesta exposició creada a través de 150 peces, algunes inèdites, i totes interrelacionades. Amb, per exemple, dibuixos que daten de l’any 50, juntament amb escultures que va fer quaranta anys després. “No es manté un llenguatge tancat, ell obri, igual que ho va fer en l'escultura, en els conceptes, en la teoria de l'escultura” aclareix Artur Heras, artista plàstic i comissari de l’exposició “Alfaro pensa en dibuix i el porta a les tres dimensions retornant-lo a l'origen a través de la projecció d'ombres”.

L'univers particular d'Alfaro es podrà visitar fins al 12 de novembre al Centre Cultural la Nau de València.

També et pot interessar

stats