'Donant-li voltes', una escultura d'Alfaro al carrer de Colom de València

Joan Ribó ha destacat el compromís d'Alfaro amb la cultura i la societat valencianes.

L'escultura 'Donant-li voltes' d'Andreu Alfaro
L'escultura 'Donant-li voltes' d'Andreu Alfaro / Europa Press

L'Ajuntament de València ha rebut, aquest divendres, l'escultura Donant-li voltes d'Andreu Alfaro, que el Grup Porcelanosa ha donat a la ciutat. Elaborada en 1975, evoca, segons l'alcalde, Joan Ribó, "la memòria d'un artista que va formar part d'una generació baluard de la modernitat i de la necessitat de lluitar per la democràcia".

L'escultura, d'acer inoxidable i 7,5 metres, està situada a l'encreuament entre els carrers de Colom i de Jordi Joan i se suma a quatre obres més d'Alfaro que ja estan instal·lades en la ciutat. Ribó ha destacat el compromís d'Alfaro amb la cultura i la societat valencianes, "a través d'un llenguatge creatiu i artístic molt personal i identificable en les seues seqüències geomètriques".

El fill de l'artista ha explicat que escollir una peça per a la ciutat ha sigut "un repte" per a la família, ja que Alfaro donava una gran importància a l'espai en què se situaven les seues obres.

Per la seua banda, el president de Porcelanosa ha ressaltat el vincle entre l'escultura i els valors de la firma valenciana, entre els quals ha destacat la innovació, el suport a la cultura i la col·laboració amb "la incansable tasca que realitza l'alcalde i el consistori".

També et pot interessar

stats