La Nau homenatja Clara Campoamor en el noranta aniversari del sufragi femení

Una lectura dramatitzada de les sessions del debat del sufragi femení durant la Segona República el 1931 fa valdre aquesta figura clau del feminisme espanyol

Una actriu interpreta el discurs de Clara Campoamor en 1931 en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València / À Punt NTC

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull aquest dissabte a les 12:00 hores una lectura dramatitzada del Diari de Sessions de 1931 per a homenatjar la figura de Clara Campoamor amb motiu del noranta aniversari del sufragi femení.

La lectura està produïda pel grup de teatre Passió per Sagunt i dirigida per l'escriptora i actriu Amparo Vayá, a partir d'un text elaborat per Margarita Borja, i es farà al paranimf de la universitat.

L'activitat, que ha esgotat les entrades, recrea els apassionats discursos recollits en les sessions constitucionals del vot femení; una ocasió única per a donar a conéixer, a través del teatre, "una figura indispensable de la història del feminisme", subratllen des de la Universitat de València.

Les sessions del debat del sufragi femení durant la Segona República el 1931 són una seguit d'intervencions sobre un camp de joc polític en tensió, davant l'expectativa del canvi de paradigma social i cultural que s'acostava. L'autora de l'obra afirma que "si el genèric dona aconsegueix presència, veu i legalitat com a subjecte polític emancipat, els privilegis de tutela masculina que han constret secularment les dones es transformaran en un castell de cartes". D'aquesta manera, amb "una lluminosa i coherent" oratòria, Clara Campoamor va aconseguir l'èxit que, malgrat tot, li va acabar costant l'exili.

També et pot interessar

stats