Naix Viu Brines, una ruta turística teatralitzada sobre l’il·lustre poeta d’Oliva

Un actor contarà la vida i obra del premi Cervantes 2020, amb moments biogràfics, anècdotes i lectura de poemes

La nova ruta teatralitzada discorre per la residència del poeta Brines, al terme d'Oliva / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 d'abril 2022 - 17:22 Actualitzat: 02 de maig 2022 - 13:30

L'Ajuntament d'Oliva ha posat en marxa la iniciativa que conjumina cultura i oci amb Viu Brines, una experiència que permetrà, a través d'una ruta turística teatralitzada, conéixer la casa del poeta Francisco Brines de la mà d'un actor que contarà la vida i obra del premi Cervantes 2020, amb moments biogràfics, anècdotes i lectura de poemes com a homenatge.

Així ho anunciat Joaquín Calafat, regidor de Turisme del consistori, que ha assegurat que la ruta és "una aposta clara pel turisme cultural de qualitat” i una proposta per a totes aquelles persones que vulguen conéixer millor l'obra i la vida de Francisco Brines

La ruta serà realitzada per Santiago Marfull, que s'encarregarà de donar vida a Juan de Mairena, poeta sevillà professor de gimnàstica, oratòria, poeta i filòsof, inventor de la Màquina de Cantar, que descobrirà als visitants la casa de Brines, declarada bé d'interés cultural, l’Elca, i farà un recorregut per les parts fonamentals de l'obra del poeta.

Per a dissenyar la ruta s'ha treballat conjuntament amb la Fundació Brines. Segons ha indicat la directora Àngels Gregori, el fet d'iniciar aquestes rutes “és una bonica manera d'acostar a la ciutadania el paisatge, la llum i l'arquitectura que conforma l'essència de l'espai que va veure a Brines viure en totes les seues edats”.

La ruta, que eixirà des de l'oficina de turisme d'Oliva a les 18 hores, tindrà una durada d'una hora aproximadament i un cost de dotze euros. Es farà en castellà i en valencià, i inclou, a més de la ruta teatralitzada, l'anada i tornada amb autobús. L’activitat està prevista per als dies 29 d'abril, 27 de maig i 24 de juny del 2022.

També et pot interessar

stats