Arriba a les llibreries ‘On mor la mort’, el poemari pòstum de Francisco Brines

Brines va demanar que els poemes es publicaren quan ell ja no estiguera

El poeta Francisco Brines en la seua última aparició pública, quan va rebre el premi Cervantes a sa casa d'Oliva
El poeta Francisco Brines en la seua última aparició pública, quan va rebre el premi Cervantes a sa casa d'Oliva / À Punt NTC

On mor la mort, així es diu el poemari pòstum del poeta valencià Francisco Brines. Un llibre "llargament madurat i revisat" del Premi Cervantes 2020 que arriba a les llibreries replet de versos "intensos".

Segons ha informat l'editorial Tusquets, On mor la mort compta amb versos que s'han anat depurant a través dels anys i que "semblen desafiar la mort des de la rotunda afirmació de la vida i la celebració pagana del món".

El lector trobarà en l’obra "l'esquinçament del comiat, el vertigen davant el no-res, la interrogació davant el destí", però des de Tusquets, matisen, també veuran el record "agraït del plaer, l'etern retorn a l'amor i al lluminós paradís d’Elca".

Conforme a la voluntat de l'autor, es tracta d'uns poemes que havien d'aparéixer quan ell ja no estiguera, per la qual cosa es converteixen en "imperibles, impossibles de llegir sense un sotrac". D'acord amb Àngels Gregori, poeta i presidenta de la Fundació Brines, el poemari és "el comiat final" d'un Brines que "tocant la paret de la mort" torna a través d'aquests escrits.

Francisco Brines, llicenciat en Dret, Filosofia i Lletres i Història, compta amb una obra poètica reconeguda amb els més importants guardons, com el Premi de la Crítica en la modalitat de poesia, el Premi Nacional de Poesia i el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, entre altres. En 2019 se'l va reconéixer amb l'Alta Distinció de la Generalitat.

També et pot interessar

stats