La mort de Guillem’ i ‘La boda de Rosa’ copen les principals nominacions dels III Premis de l’Audiovisual Valencià
Aquesta vesprada s’han fet públiques les candidatures que opten a guanyar cada una de les 22 categories.
Els llargmetratges La mort de Guillem i La boda de Rosa acaparen enguany 13 i 12 nominacions, el major nombre en la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que s’han fet públics aquest dijous. Els premis, organitzats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports es lliuraran el 21 de novembre. Les nominacions les han decidides acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) entre 465 candidatures repartides entre 22 categories. A més, el premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat s’anunciarà durant les pròximes setmanes.
Així, La mort de Guillem, una producció de Som, SUICAfilms i Lastor Media, amb la coproducció d’À Punt Mèdia i Televisió de Catalunya, La boda de Rosa, que també té la participació d’À Punt Mèdia, i Coses a fer abans de morir són les dos candidates al premi al millor llargmetratge.
Opten al millor llargmetratge documental The Mistery of the Pink Flamingo, Lobster Soup i La receta del equilibrio.
D’altra banda, les nominacions a millor direcció són per a Carlos Marqués-Marcet, per La mort de Guillem; Icíar Bollain, per La boda de Rosa, i Rafa Molés i Pepe Andreu, per Lobster Soup.
Els nominats al millor guió són Icíar Bollain i Alicia Luna per La boda de Rosa; Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés per La mort de Guillem; i Sixto García i Javier Polo, per The mistery of the pink flamingo.
Opten a la resta de candidatures:
- Millor muntatge: Nacho Ruiz Capillas per La boda de Rosa; Carlos Prieto Cabrera per La mort de Guillem; i Sara Marco Caballero per Lobster Soup.
- Millor direcció de fotografia i il·luminació: José Martín Rosete pel seu treball a Zerø; Celia Riera per La receta del equilibrio; i Sergi Gallardo i Beatriz Sastre per La boda de Rosa.
- Millor actor protagonista: Pablo Molinero, per La mort de Guillem; Sergio Caballero, per Coses a fer abans de morir; i Alex Brendemühl per L’Ofrena.
- Millor actriu protagonista: Candela Peña per La boda de Rosa, Glòria March per La mort de Guillem; i Verónica Echegui per L’Ofrena.
- Millor vestuari: Giovana Ribes per La boda de Rosa; i Inés Liverato amb dues nominacions, una per Un cercle en l’aigua i l’altra per La mort de Guillem.
- Millor maquillatge i perruqueria: Amparo Sánchez per La boda de Rosa: Esther Guillem i Marta Arce per La mort de Guillem: i Vicente Beti i Fina Espert per Un cercle en l’aigua.
- Millor so: Leticia Argudo per The Mistery of the Pink Flamingo; i Jose Manuel Sospedra i Ivan Martínez Rufat, que tenen dues nominacions, l’una per La mort de Guillem i l’altra per Coses a fer abans de morir.
- Millor música original, opten al guardó Tarquim (Pau Vidal), per La mort de Guillem; Josep Zapater i Noelia Pérez per Coses a fer abans de morir; i Vanessa Garde per La boda de Rosa.
- Millor actor: Sergi López i el seu paper en La boda de Rosa; Àngel Fígols per Coses a fer abans de morir; i Xavo Giménez per La mort de Guillem.
- Millor actriu: Nathalia Poza per La boda de Rosa; Cristina Fernández Pintado per Coses a fer abans de morir; i Magüi Mira per Un mundo normal.
- Millor direcció artística: Rafa Jannones per La mort de Guillem; Carla Fuentes per The Mistery of the Pink Flamingo; i Carlos Ramón i Uxua Castelló per Un cercle en l’aigua.
- Millor direcció de producció: Cristian Guijaro per La boda de Rosa; Natalia Maestro per La mort de Guillem, Lorena Torres per Coses a fer abans de morir; i Patricia Velert Sánchez per Lobster Soup.
- Millor sèrie: Parany, La fossa i Cancelled.
- Millor sèrie documental: La memòria rescatada; Diari de la quarantena i Inoblidables.
- Millor curt de ficció: Stanbrook; Confeti i Orquesta Los Bengalas.
- Millor curt documental: El deseado, Apache i Alacant, ciutat en guerra.
- Millor curt d’animació: Rutina, la prohibición, ¿Dónde eRutina tú? i Esfinge Urbana.
- Millor videojoc: Summer in Mara; Relicta i Timbila Live Aid.