Monòver commemora els 150 anys del naixement d'Azorín

Els actes, una trentena d'exposicions, concerts, conferències i visites guiades, començaran aquest dijous amb una conferència sobre els personatges femenins en les seues novel·les

Azorín
Azorín / A Punt NTC

Monòver, la ciutat natal de José Martínez Ruiz Azorín, es bolcarà en la commemoració del 150 aniversari del naixement de l'escriptor amb una trentena d'exposicions, concerts, conferències i visites guiades al llarg de l'any. Arrancaran aquest dijous amb una conferència sobre els personatges femenins en les seues novel·les.

Aquesta ponència a càrrec del doctor en Filologia Espanyola de la Universitat d'Alacant (UA) Jordi Bermejo serà aquest dijous a les 19 hores a la casa-museu Azorín de Monòver (Vinalopó Mitjà), un dia després del Dia Internacional de la Dona.

El president de la Fundació Mediterrani, Luis Boyer, i l'alcalde de la localitat, Alejandro García, han presentat aquest dimecres les activitats. Aquestes pretenen posar en valor la influència d'Azorín en la literatura contemporània espanyola i la seua aportació, tant d'escriptor com de periodista, autor teatral, contista, crític cinematogràfic i cronista parlamentari, sempre a la recerca d'una fama que, finalment, va arribar a consolidar.

"Com a custòdia i divulgadora del llegat d'Azorín a través de la seua casa-museu, la Fundació Mediterrani està compromesa amb la commemoració del 150 aniversari del naixement de l'insigne escriptor monover", ha destacat Boyer. Ell mateix ha avançat que la seua organització farà un esforç extra per a reformar el pati de la casa-museu, tot per a acollir vetlades culturals i activitats de xicotet format.

Considerat un dels renovadors de la prosa espanyola de l'època i amb un estil caracteritzat per la brevetat, la precisió i l'elegància, entre les seues obres més destacades estan La voluntad, Antonio Azorín, La ruta de Don Quijote, La isla sin aurora, Doña Inés i El alma castellana. També va ressaltar com a divulgador col·laborant en publicacions com El Imparcial, La Vanguardia i ABC.

També et pot interessar

stats