Fernando Benzo Sainz guanya el Premi Azorín de Novel·la amb 'Los perseguidos'

Un total de 206 obres competien per endur-se el guardó del Grup Planeta i la Diputació d’Alacant

Fernando Benzo Sainz, en l'entrega del Premi Azorín
Fernando Benzo Sainz, en l'entrega del Premi Azorín / Joaquin P. Reina (Europa Press)
02 de març 2023 - 21:23

L'escriptor madrileny Fernando Benzo Sainz ha guanyat aquest dijous el Premi Azorín de Novel·la, que convoquen el Grup Planeta i la Diputació d'Alacant i està dotat amb 45.000 euros. Ha sigut amb la novel·la Los perseguidos, presentada al concurs amb el nom de Calles de traición.

Benzo Sainz (Madrid, 1965), director general d'Esports de la Comunitat de Madrid, ha guanyat el premi amb el pseudònim d'Hugo Vaanderbilt, amb una novel·la en la qual una intrèpida periodista indaga sobre l'estranya mort del seu nóvio, fet que desencadena una perillosa investigació on eixirà a la llum tota una trama de delinqüència i corrupció policial i política del més alt nivell.

L'escriptor succeeix a la també madrilenya María Zaragoza, que el 2022 es va emportar el premi amb La biblioteca del fuego, en una llista de premiats que va obrir el 1994 Gonzalo Torrente Ballester amb La novela de Pepe Ansúrez i al qual van seguir Luis Antonio de Villena, Ángela Becerra, Zoé Valdés, Fernando Delgado i Espido Freire, entre molts més.

Benzo Sainz, que del 2012 al 2017 va ser sotssecretari d'Educació, Cultura i Esport, ha competit enguany amb 206 obres originals procedents d'Espanya (162), Europa (5) i Amèrica (8), mentre que els 31 restants tenen una procedència sense especificar.

També et pot interessar

stats