Els millors creadors de mems en valencià es troben en la V edició del Memètika

La cita d'enguany, celebrada a l'ETNO de València, ha tornat a comptar amb referents com Kalebarraka, Xufet, Valencianismes i Memes de la Valldigna

Algunes de les imatges que més mems valencians han inspirat
Algunes de les imatges que més mems valencians han inspirat / À Punt NTC

Memètika, la trobada d'autors i autores de mems en valencià, ha fet la cinquena edició aquest dissabte en el marc incomparable de l'ETNO, el Museu Valencià d'Etnologia, que ha sigut guardonat enguany amb el Premi a Millor Museu Europeu. La trobada, que organitza la Plataforma per la Llengua, ha tingut referències de l'humor com Kalebarraka, Xufet, Valencianismes o Memes de la Valldigna.

La jornada ha començat vora les 10:30 hores del matí, amb una visita guiada a càrrec del director de l'ETNO, Joan Seguí —que també podeu veure com un dels nostres experts de Tresors amb història—. Els i les participants en la jornada han pogut visitar l'exposició "No és fàcil ser valencià o valenciana", una visió de la nostra societat des de la fi del món preindustrial fins als nostres dies.

A continuació, Pau Picó, de Kalebarraka, ha fet una projecció de mems per parlar de les diferents temàtiques i de com ha evolucionat el format, i, tot seguit, el coordinador de la jornada, Carles López Cerezuela, ha presentat l'Informe Memètika 2023. "Volem, a part de parlar del seu vessant humorístic, intentar interpretar com es produeix la cultura mem", explica López Cerezuela. "El mem està influint en el pensament i en la quotidianitat i no ens adonem com aquest ha entrat en la política o el periodisme", afegeix.

També han assistit altres creadors de mems com Som Gent Random, Horta Valenciana, la Nena Wapa Wapa, Memes la Safor, Rock a la Marina, Memes Riberencs, Palestra, Peimpampum, Secta Panca o Con la Iglesia Hemos Topacio. Durant la jornada, els participants faran mems sobre els continguts del museu. 

La jornada se celebra amb la voluntat de promoure el valencià a les noves formes de comunicació i, en concret, als mems, que s'han convertit en un fenomen viral i en un dels grans protagonistes del món digital. Aquestes creacions tracten l'actualitat política, els esports o la música en clau d'humor i de manera crítica.

Amb aquesta trobada Plataforma per la Llengua vol contribuir a promocionar la creativitat en valencià entre els joves i a normalitzar la llengua a les xarxes socials i en l'entorn digital. "Hi ha un gran públic en valencià que consumeix mems", assevera Xus Amores, de Kalebarraka. "A més, nosaltres, en la nostra cultura, en la nostra idiosincràsia, som molt de riure'ns de nosaltres mateixos. Aleshores, sí que hi ha molta demanda i oferta", conclou.

També et pot interessar

stats