Milers de falleres i fallers visten amb un fènix el mantell de la Mare de Déu

El dibuix símbolitza el renaixement després dels moments difícils 

El mantell de la Mare de Déu representa un fènix
El mantell de la Mare de Déu representa un fènix / Rober Solsona

El mantell de la Mare de Déu dels Desemparats ha revelat el dibuix: un fènix que simbolitza el renaixement després dels difícils moments que s'han viscut durant la pandèmia.

D'aquesta manera, les flors depositades amb devoció i emoció per les comissions, han esbossat un fènix que renaix de les seues pròpies cendres, cosa que "fa referència a tot el que s'ha viscut durant aquests dos anys", explica el coordinador dels vestidors, Josep Garcia Bosch.

El mantell de la Mare de Déu representa un fènix
El mantell de la Mare de Déu representa un fènix / Silvana Saleh

Com és tradició, en els rams aportats predominen els colors blanc i roig. Com a flor, els clavells, encara que també hi ha detalls de diferents tons i flors. La fallera major, Carmen Martín, arribava molt emocionada aquest divendres a la plaça de la Mare de Déu passada la mitjanit per a tancar l'Ofrena i entrar a la basílica per a oferir el seu ram a la Geperudeta.

Malgrat l'oratge, que ha estat amenaçant la celebració de les Falles durant tota la setmana, vora 93.000 persones han participat en les dues jornades de l'Ofrena aquest dijous i divendres.

En la primera, la pluja va obligar a la fallera major infantil, Nerea López, així com la majoria de les participants a fer ús dels paraigües per a protegir-se de les ruixades. Altres fin i tot van utilitzar impermeables per a protegir la seua delicada indumentària. Però les condicions meteorològiques no van impedir que mostraren la seua devoció a la Mare de Déu i l'Ofrena va continuar segons el que estava previst.

Més sort va haver-hi aquest divendres, ja que les precipitacions i els forts vents van donar un respir i es va evitar la temuda cancel·lació. Aprofitant l'oratge, els carrers es van omplir de curiosos que no es van voler perdre la llarga desfilada de falleres i fallers i l'entrada a la plaça de la fallera major, amb la seua cort d'honor i les falleres majors d'anys enrere, encarregades de tancar l'acte.

Amb l'Ofrena conclosa, el cadafal de la Mare de Déu ja està cobert de flors i llest per a ser exhibit al públic.

Acabada l'Ofrena sols queda la Cremà per a posar el punt final a les Falles del 2022. A les 20:00 començaran a cremar-se els monuments infantils, els quals seran seguits per la resta de les falles de València fins a culminar amb la de la falla municipal, al voltant de les 23:00 hores.

També et pot interessar

stats