El Medusa de Cullera es blinda amb 850 guàrdies civils

Els agents no només supervisaran la seguretat ciutadana, també faran controls d’alcohol i drogues i revisaran la possible existència d’explosius en el recinte

El Medusa es blinda amb la màxima seguretat

Un total de 850 agents de la Guàrdia Civil s’encarregaran de vetlar per la seguretat del festival Medusa, que acull Cullera des d’aquest dimecres fins al 14 d'agost. Amb els agents d’aquest cos, també patrullaran policies de la gendarmeria francesa i un dron sobrevolarà la zona de més concentració d’assistents per a assistir els agents des de l’aire, segons han detallat des de la Guàrdia Civil.

La presència dels agents s'incrementarà de nit, per a reforçar la vigilància sobre la seguretat viària, l’orde públic, la seguretat ciutadana i antiterrorista. Fonts de l’institut armat han assenyalat que, a més dels agents que treballaran en el recinte, aquests comptaran amb el suport d'un dron de captació i transmissió d'imatges que sobrevolarà l'àrea d'influència de l'esdeveniment i amb un sistema antidrons per a evitar vols no autoritzats.

Entre els agents, n'hi haurà de paisà per a previndre delictes en el recinte de l'esdeveniment i els voltants. De la mateixa manera, també hi haurà agents de circulació, per a facilitar els accessos a la població i fer controls de detecció d'alcohol i drogues en aquest festival, on es preveu que assistisquen més de 300.000 persones.

Així mateix, en aquest festival de música electrònica hi seran presents agents especialitzats per a la possible localització d'explosius en l'escenari i els voltants, així com substàncies estupefaents a l'interior del recinte, com detallen fonts de la Benemèrita.

El dispositiu de seguretat estableix totes les situacions possibles per a garantir la seguretat d’aquest festival que l’any passat va acabar abans d’hora perquè les fortes ràfegues de vent, com a conseqüència d’un esclafit tèrmic que es va registrar la matinada del 13 d’agost, van tombar part de l’estructura aèria del recinte i, com a conseqüència, morira un jove i 32 persones més hi resultaren ferides.

També et pot interessar

stats