La mascletà madrilenya es dispararà des del pont d'El Rey de Madrid Río el 18 de febrer

Serà la primera vegada que aquest acte pirotècnic tan paradigmàtic de les Falles es porta a Madrid i estarà a càrrec de Pirotecnia Valenciana

El Puente del Rey ha sigut la localització triada per a disparar la mascletà
El Puente del Rey ha sigut la localització triada per a disparar la mascletà / EFE/ J.M. Espinosa

El pont d'El Rey, situat a l'enclavament Madrid Río, és l'escenari triat per a acollir el pròxim diumenge, 18 de febrer, la mascletà madrilenya promesa per l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida. Serà la primera vegada que aquest acte pirotècnic tan paradigmàtic de les Falles es porta a Madrid i estarà a càrrec de Pirotecnia Valenciana. "Estic convençut que tot Madrid Río serà un formiguer de gent disposada a gaudir d'un espectacle incomparable com és la mascletà", ha afirmat el dirigent del PP aquest dilluns davant els periodistes des de la plaça de la Villa.

Va ser en les Falles de 2023 quan Almeida es va llançar a anunciar des de València una mascletà a la capital d'Espanya si la candidata del seu partit a l'Ajuntament de València, María José Catalá, es convertia en alcaldessa en les eleccions del 28 de maig, com finalment va passar. Després de mesos d'incertesa sobre la possible ubicació de l'esdeveniment, ja s'ha resolt la incògnita. L'alcalde madrileny ha justificat l'elecció del pont d'El Rey com el lloc per a albergar la mascletà pel fet que compagina els requisits tècnics i de seguretat necessaris amb una de les panoràmiques "més belles de la capital", als peus de la catedral de l'Almudena i del Palau Reial.

L'Ajuntament assegura que l'emplaçament, al parc del riu Manzanares, permetrà que la mascletà siga "una celebració per a tots, en la qual famílies, joves i majors puguen compartir aquest esdeveniment de la cultura valenciana i espanyola". I han afegit que la celebració serà possible gràcies a "la bona disposició" de l'alcaldessa Catalá. 

L'activitat es troba dins del protocol de col·laboració que signaren els consistoris madrileny i valencià en la passada Fira Internacional de Turisme per a promoure accions de promoció mútua i serà finançada pel govern d'Almeida

El cap de setmana fixat per a la disparada és el del 17 i 18 de febrer per ser el previ a la Crida, el popular acte que dona el tret d'eixida a les Falles amb el parlament de les falleres majors de València des de les Torres de Serrans animant a participar en les festes.

També et pot interessar

stats