Mascletà en directe del divendres 1 de març de les Falles 2024 de València

La primera mascletà de les Falles 2024 recorda les víctimes de Campanar amb un minut de silenci. Cada dia amb À Punt Mèdia la mascletà des de la plaça de l'Ajuntament

Imatges dels preparatius de la mascletà de l'1 de març de 2024, a la Plaça de l'Ajuntament de València
Imatges dels preparatius de la mascletà de l'1 de març del 2024, a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt Mèdia

La primera mascletà de les Falles del 2024, com és tradicional i com recull el calendari oficial d'aquestes festes, se celebra aquest 1 de març en la plaça de l'Ajuntament de València. La de hui serà un esdeveniment que recordarà i homenatjarà els deu morts en l'incendi que la setmana passada va arrasar dos blocs de cases al barri de Campanar amb un minut de silenci abans de començar, segons ha informat l'Ajuntament de la ciutat.

Cada dia pots seguir amb À Punt Mèdia la mascletà en directe a través de la televisió, el web, les aplicacions mòbil i de Smart TV i el canal de YouTube. Abans de gaudir de l'espectacle pirotècnic, Ferran Cano i Àlex Blanquer transmetran tot l'ambient previ des del set d'À Punt a la plaça de l'Ajuntament de València. Estaran acompanyats de Reyes Martí, de Berta Baídez, a la plaça de la mascletà i de Carles Navarro, al balcó de l'Ajuntament de València amb les autoritats. Segueix la mascletà en directe en el web

Homenatge a les víctimes de Campanar

L’espectacle, que oferirà pirotècnia Peñarroja, no tindrà ambientació musical prèvia "com a mostra de respecte" a les víctimes, a les famílies i a la resta d'afectats per aquest sinistre. Abans de les 14:00 hores, una veu en off donarà pas al minut de silenci i, en concloure, la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, donarà al pirotècnic l'orde perquè comence la mascletà.

Així serà la part tècnica de la mascletà de l’1 de març

El tret començarà amb una fase de trons i seguirà amb dotze fases d'estructura clàssica. Tindrà tres parades aèries al principi, per a continuar amb sis retencions de foc aeroterrestres, i un final terrestre o terratrémol, per a acabar amb un fort bombardeig aeri que porte a una fi "resolutiva, tancada i contundent", ha detallat la pirotècnia. En estar dissenyada abans de conéixer-se el succés de Campanar, la mascletà ha sigut pensada, segons fonts de la pirotècnia Peñarroja, per a "rendir un homenatge al cítric conegut com la Nuleta", la clementina de la varietat Clemenules nascuda a Nules (Plana Baixa). Un fruit molt preuat. 

La Crida, el diumenge 3 de març

La Crida, que estava prevista el diumenge 25 de febrer, se celebrarà el diumenge 3 de març. En la Crida hi haurà també "un gest d'afecte" cap als morts i la resta d’afectats per l'incendi de Campanar.

Ací pots veure la mascletà sencera

També et pot interessar

stats