El MARQ d'Alacant rep més de 300.000 visites durant el 2023, la xifra més alta de la seua història

L'exposició sobre els guerrers de Xi’an s'ha convertit en la mostra temporal que més persones ha congregat, 245.306

Façana del MARQ d'Alacant
Façana del MARQ d'Alacant / Comunitat Valenciana

El museu MARQ d'Alacant ha registrat durant el 2023 la visita d'un total de 300.271 persones, la xifra de visitants més alta registrada en la seua història.

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha qualificat d’"extraordinaris" aquests resultats i ha destacat l'esforç i la dedicació de tot el personal del museu "que un any més ha aconseguit oferir una proposta cultural àmplia, atractiva i de primer nivell”.

L'exposició internacional "El llegat de les Dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Terracota de Xi’an" ha sigut la principal protagonista de l'any. Des de la inauguració el passat mes de març ha congregat 245.306 persones i s’ha convertit en la mostra temporal més visitada de la història del centre.

La programació d’enguany ha inclòs també activitats infantils, conferències, visites teatralitzades o recorreguts guiats, entre altres propostes. "Els èxits del MARQ no es poden mesurar només pel nombre de visitants, perquè el seu paper com a dinamitzador cultural de la nostra província va molt més enllà, però no hi ha dubte que comptar amb una resposta de públic tan àmplia és una alegria immensa", ha assenyalat Pérez.

Agost, novembre, juliol, desembre i juny han sigut, en aquest ordre, els mesos que han congregat una major afluència, amb registres superiors a les 25.000 persones. Així mateix, s'espera que aquest mes de gener siga també un èxit d'afluència, coincidint amb la clausura de l'exposició dels guerrers de Xi’an diumenge dia 28.

Jaciments arqueològics: des de l’Illa dels Banyets a la Cova de l’Or

Els jaciments i monuments que s'integren en la xarxa de gestió del MARQ han aconseguit també excel·lents registres al llarg de 2023.

En aquest sentit, la Illeta dels Banyets, al Campello (Alacantí), ha tancat l'any amb 16.549 visites; el Tossal de Manises, a Alacant, amb 10.422; la Torre d'Almudaina (Comtat) amb 1.604, el pla de Petracos, a Castell de Castells (Marina Alta), amb 843 i la Cova de l’Or, a Beniarrés (Comtat), amb 727.

També et pot interessar

stats