Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort i Andreu Valor homenatgen Fuster en el centenari del seu naixement

El fil conductor de l'acte, previst al Teatre Principal de València, serà el mateix intel·lectual, interpretat per Alfred Picó, acompanyat pels actors Noèlia Pérez i Josep Zapater

Foto de Joan Fuster presa al maig del 1959
Foto de Joan Fuster presa al maig del 1959 / Arxiu

El Teatre Principal de València presenta dimecres a les 20:00 hores Cent de Fuster. Homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement, un acte emmarcat en les activitats de celebracions de l'any dedicat a l'intel·lectual suecà. Hi participaran, entre altres, Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort, Andreu Valor i el Cor de la Generalitat.

L'espectacle-homenatge, impulsat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), se celebra el mateix dia que Fuster va nàixer, fa cent anys. La direcció escènica de l'acte va a càrrec d'Emili Chaqués; la musical, de Borja Penalba i l'audiovisual, de Rafa Piqueras.

El fil conductor de l'acte serà el mateix Joan Fuster, interpretat per Alfred Picó, acompanyat pels actors i cantants Noèlia Pérez i Josep Zapater. En l'escenari també hi haurà una banda de nou músics dirigits per Borja Penalba.

La part audiovisual de l'espectacle intercalarà escenes dramatitzades, entrevistes i l'actuació de Lluís Llach, gravada ex professo per a l'homenatge, que interpreta al piano Criatura dolcíssima i que donarà pas al Cor de la Generalitat, que acabarà d'interpretar la peça musical en directe a partir dels arranjaments del compositor Voro García.

Entre les personalitats que participen en l'audiovisual, figuren Pilar Dolz, Salvador Vendrell, Maria Conca, Manuel Boix o Eugeni Alemany, entre altres. A més, es comptarà amb actuacions musicals en directe a càrrec de Sandra Monfort, Andreu Valor i Maria del Mar Bonet, que interpretaran versions musicades de textos de Fuster.

També hi haurà dues actrius convidades, Victoria Salvador i Núria Herrero, que llegiran poemes de Fuster acompanyades a la guitarra per Toti Soler.

També et pot interessar

stats