Marató de hackers al Hackathon de Castelló de la Plana

La trobada de programadors se celebra aquest cap de setmana a l'UJI amb ponències sobre control de virus en pandèmia i ciberseguretat

Un grup de participants de l'edició d'enguany del Hackathon
Un grup de programadors participen en l'edició d'enguany del Hackathon / Hackathon Facsa Castelló

Amb el lema "Trau el hacker que portes dins", la Universitat Jaume I de Castelló acull aquest cap de setmana programadors de tot Espanya en el Hackathon Facsa Castelló 2021. En la trobada, experts informàtics debatran al voltant de temes d'actualitat com la intel·ligència artificial i la utilització del big data en pandèmia i treballaran conjuntament per a crear nous programes.

Els participants se sotmetran fins diumenge a complicats reptes tecnològics i, si els resolen satisfactòriament, rebran premis de fins a 700 euros. La finalitat última de la trobada és impulsar el pensament innovador i compartir coneixement descobrint trucs per a aplicar les novetats d'informàtica a la vida quotidiana.

Enguany se celebra la sisena edició, una edició presencial a diferència de les dues anteriors en què només s'oferia la versió en línia. En aquesta ocasió la trobada va començar divendres al campus de l'UJI amb l'anàlisi de les eines dissenyades amb la crisi de l'ébola i millorades durant la pandèmia per a rastrejar l'evolució de patògens.

Les primeres conferències abordaren la utilització de les dades que arriben per satèl·lit i de la intel·ligència artificial per a la visió per ordinador (control de temperatures a l'entrada dels aeroports o càlcul de la distància interpersonal en recintes tancats) per a fer un seguiment precís del flux de contagi.

Les exposicions de dissabte tracten sobre tecnologies que milloren l'educació i sobre ciberseguretat. Amb el títol "Introducció a l’aprenentatge per reforç: crea el teu primer agent amb xarxes neuronals", els ponents explicaran com implementar programes per a potenciar la formació amb reforços positius.

Pel que fa a la ciberseguretat, la creació de barreres per a evitar la invasió massiva de virus en grans servidors i l'encriptació també seran objecte de diferents ponències.

Hi haurà, a més, un racó infantil que pretén promoure el coneixement de la programació informàtica entre els xiquets i xiquetes mitjançant el joc i les endevinalles. El cap de setmana es tancarà amb la presentació dels reptes guanyadors i el lliurament de premis a les millors programacions.

També et pot interessar

stats