El lloguer de vestits de fallera guanya terreny pel preu i la sostenibilitat

Entre les consumidores hi ha dones que no han sigut abans falleres i d’altres que estan cansades de portar el seu vestit de sempre

Ja quasi no queden vestits de lloguer de fallera / À Punt NTC

El món faller viu aquest dilluns amb ressaca emocional, després de tot el que es va viure als peus de les Torres de Serrans. La Crida va encendre la metxa d'una festa que ja no s'aturarà fins al 20 de març. A hores d'ara, trobar indumentària valenciana ja és ben complicat. De fet, és difícil, fins i tot, trobar-la de lloguer, ja que és una opció cada vegada més demanada pel preu, però també per sostenibilitat. 

Un equip d’À Punt Notícies ha visitat un parell de botigues, a Puçol (Horta Nord) i a València, on encara en queden alguns. Entre els perfils que els adquireixen, n’hi ha de dones que no han sigut falleres abans, però també d’altres que estan cansades de dur el vestit de sempre. 

Segons expliquen les botigues, a partir de 250 euros es pot llogar un vestit des de la presentació fins que acaben les festes i porten tots els complements inclosos, com les sabates, les pintes o les joies.

Aquesta és una opció que, recorden les botigueres, fomenta un consum responsable i sostenible. Ara mateix ja se n’ha llogat un 70%, però aquells que ho desitgen encara estan a temps d'aconseguir un vestit per a aquestes Falles. 

També et pot interessar

stats