Lía Sánchez, primera fallera major trans de la història de València

Aquesta jove de 24 anys vol ser un referent “per a totes les persones que estan a casa sense poder ser elles mateixes"

Fotografia de Lía Sánchez

Lía Sánchez és la primera fallera major trans de la història de les Falles de València. Amb 24 anys, aquesta jove, fallera de tota la vida, ha vist complit el seu somni i ho ha volgut compartir per a servir d'exemple a moltes persones més. Hui se sent emocionada per tants missatges de suport que està rebent. 

Ella veia les seues cosines ser falleres majors i ella desitjava ser-ho des de menuda. I ara se sent “pletòrica i contenta” en poder representar la seua falla de tota la vida. El moment ha arribat i darrere està el suport incondicional de la família i la seua comissió, que diu estar molt orgullosa de Lía.

Lía és una pionera. Ella i son germà ja foren els primers bessons a ser presidents infantils i hui és la protagonista per convertir-se en la primera fallera major trans de la història.

La presidenta de la falla ha volgut “agrair tots els missatges de suport”. De la part de Lía, l'han emocionada molt les paraules d’ànim dels pares que tenen fills i filles trans. I és tot un exemple “per a totes les persones que estan a casa sense poder ser elles mateixes” per a donar ànims. Aquesta és una demostració que el món faller avança alhora que ho fa la societat i de com les Falles s’adapten al moment. Amb un somriure es prepara per a viure l’any més desitjat de la seua vida.

També et pot interessar

stats