L'orquestra ADDA Simfònica s’endú dos premis de l'Acadèmia de Música d'Espanya per 'Ritme'

L’agrupació alacantina ha aconseguit els guardons a millor àlbum de jazz i millor àlbum instrumental pel seu disc homenatge a Chick Corea

Nominats valencians a la primera edició dels premis de la Acadèmia de la Música d'Espanya / À Punt NTC

L'orquestra ADDA Simfònica, de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, està de nou d’enhorabona. La jove agrupació alacantina, sota la direcció de Josep Vicent, ha sigut premiada amb dos guardons en la primera edició dels Premis de l'Acadèmia de la Música d'Espanya que s’ha celebrat este dilluns a la vesprada al Palau Municipal d'IFEMA de Madrid. 

Així, l’orquestra, juntament amb Vicent i Emilio Solla, s’han endut els premis a millor àlbum de jazz i millor àlbum instrumental pel seu disc Ritme: The Chick Corea Symphony Tribute. Una obra, diuen, “per a curar les ànimes d'esta societat tan fotuda”.

L’àlbum, gravat en directe el juliol del 2021 durant el Festival FIJAZZ celebrat a l’Auditori ADD, és un homenatge al músic Chick Corea i “la seua enorme influència en el jazz contemporani i la fusió amb la música llatina”, segons ha explicat l’impulsor i director de l’ADDA Simfònica. Corea, que va faltar cinc mesos abans que el disc fora una realitat, és un dels músics de referència per al director alteà. El projecte, amb arranjaments del pianista i compositor guanyador d’un Grammy llatí Emilio Solla, revisita dotze de les peces més icòniques de la discografia del pianista i compositor nord-americà. 

Però no és l’únic reconeixement que rep este disc. L’àlbum va estar nominat a millor àlbum de conjunt de gran format de jazz (en anglés, Best Large Jazz Ensemble Album) en els Grammy americans i en els Grammy Llatins en la categoria de millor àlbum instrumental. 

C. Tangana fa ple en els guardons

El cantant C. Tangana ha fet ple en els Premis de l'Acadèmia de la Música d'Espanya en rebre els tres guardons als quals estava nominat. El seu himne per al Celta de Vigo amb motiu del centenari del club, "Oliveira dos cen anos", s'ha alçat amb els guardons a millor cançó en gallec i millor videoclip i, a més, ha alçat també l'estatueta a millor cançó de rap/hip-hop per "Estrecho/Alvarado".

Hi ha hagut espai per a “l’activisme lingüístic” per part de Sílvia Pérez Cruz, que ha reclamat el dret a escriure en diverses llengües, també en català, la llengua en la qual diu “et vull”, així com per part de Zetak, que ha agraït el premi a la millor cançó en basc, però ha demanat poder competir també “en els premis genèrics” sense necessitat de cantar “en idiomes hegemònics”.

També et pot interessar

stats