L’orquestra ADDA Simfònica d’Alacant, nominada als Grammy Llatins

El disc triat per l’acadèmia és un tribut al músic Chick Corea, que compta amb la col·laboració del saxofonista Paquito Rivera o el trompetista valencià David Pastor

Imatge d'arxiu de l'ADDA Simfònica
Imatge d'arxiu de l'ADDA Simfònica / ADDA Simfònica

Josep Vicent tenia un objectiu: donar vida a un projecte simfònic completament diferenciador. Espentat per aquest desig va nàixer l’ADDA Simfònica, l’orquestra resident de l'Auditori de la Diputació d'Alacant. Només cinc anys després, al director alteà li ha arribat una de les millors recompenses possibles, el reconeixement internacional en forma de nominació als Grammys Llatins. 

El projecte Ritmo. Chick Corea Symphony Tribute ha sigut el triat per l’acadèmia dels prestigiosos premis per a concórrer al guardó al millor disc instrumental. L’àlbum, gravat en directe en juliol de 2021 durant el Festival FIJAZZ celebrat a l’Auditori ADD, és un homenatge al músic Chick Corea i “la seua enorme influència en el Jazz contemporani i la seua fusió amb la música llatina”. Corea, que va faltar cinc mesos abans que el disc de l’ABBA fora una realitat, és un dels músics de referència per al director alteà.

Àudio
Josep Vicent: "Hem fet un disc que no està donant-nos més que alegries"

El projecte, amb arranjaments del pianista i compositor guanyador d’un Grammy llatí Emilio Solla, revisita dotze de les peces més icòniques de la discografia del pianista i compositor estatunidenc. 

“Hem fet un disc que no està donant-nos més que alegries, un disc d’enorme energia i que sona realment molt bé”, reconeix Vicent, que sap que pot traure pit pel treball conscienciós d’un gran equip de músics. "Portem més cinc anys d’un treball molt íntim de construcció d’un so que crec que té un missatge, d’un so que crec que té una energia que és el que fa que el disc sone com sona” explica Vicent. El resultat, “un disc absolutament nostre, valencià sense cap dubte, i amb col·laboradors de relleu”. 

Àudio
Josep Vicent: "la participació de Paquito és una prova de que el nostre treball discogràfic anima a que artistes internacionals vullguen sumar-se"

I és que, segons explica Vicent, l’ADDA s’ha trencat el cap per a trobar “solistes que estiguen d’alguna manera lligats a Chick Corea o amb la seua sonoritat”. Finalment, van aconseguir incloure convidats de la talla del saxofonista Paquito D´Rivera, guanyador de 5 premis Grammy i 14 premis Grammy Llatins, el cantaor i saxofonista flamenc Antonio Lizana i el trompetista valencià David Pastor.

Àudio
Josep Vicent: "Per a nosaltres, la nominació ja és un premi"

D’entre aquest elenc d’excepció, Vicent destaca la fortuna de comptar amb Paquito D'Rivera, a qui considera “una de les figueres més representatives del Jazz llatí, si no la més representativa”. Una oportunitat única que no atribueix només a la sort: “després de produir vint discos pràcticament, és una prova que el nostre treball discogràfic anima que artistes internacionals vulguen sumar-se”. 

També et pot interessar

stats