L’ADDA ret homenatge al compositor alacantí Jesús Mula en el concert 'Músiques de llum'

Durant el concert s'estrenarà "Etnacila", un dels últims treballs del músic, que va morir al juliol

ADDA Simfònica assaja l'espectacle Músiques de Llum
L'ADDA Simfònica assaja l'espectacle 'Músiques de llum' / ADDA Alacant

L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) homenatjarà aquest dissabte el mestre Jesús Mula Martínez durant el concert Músiques de llum, en el qual s'estrenarà "Etnacila", un dels últims treballs del compositor alacantí.

L'esdeveniment se celebrarà a les 20:00 hores i inclourà obres d'altres grans intèrprets a càrrec de l'orquestra ADDA Simfònica i de l'autor Josep Vicent. Així mateix, segons explica la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, l'ADDA descobrirà una placa dedicada a l'autor en reconeixement a la seua destacada trajectòria i en agraïment a la seua dedicació perquè Alacant fora considerada una regió de prestigi amb una orquestra professional de gran importància.

Encara que en un principi Músiques de llum no va ser programat com a homenatge, la defunció de Jesús Mula el mes de juliol passat va convertir "Etnacila" en la seua obra pòstuma i l'audició en un concert tribut dedicat a la seua destacada trajectòria. Emmarcat en el Festival Contemporani d'Alacant, l'acte oferirà, a més, les peces "Dies de clar", de Ximo Cano; "Litha", de J. Vicent Egea i "Petrushka", d'Igor Stravinski.

Jesús Mula, nascut a Rafal, va ser clarinetista, professor, compositor i director d'orquestra, així com patró de la Fundació de la CV ADDA des de 2015. Va ser professor titular del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant i director de 1986 fins a 1993. En la seua faceta de director de banda de música, va rebre importants distincions en nombrosos certàmens regionals i nacionals, i va ser membre de jurats en oposicions, certàmens de bandes, corals i concursos de composició musical.

També et pot interessar

stats