L'orquestra ADDA Simfònica rep tres nominacions als Premis de l'Acadèmia de Música Espanyola amb 'Ritme'

La jove agrupació alacantina opta a millor àlbum de jazz, millor àlbum instrumental i millor arranjament

L'orquestra ADDA Simfònica
L'orquestra ADDA Simfònica / Diputació d'Alacant

L'orquestra ADDA Simfònica, de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, i el director Josep Vicent, han aconseguit tres nominacions als premis de l'Acadèmia de la Música Espanyola amb l'àlbum Ritme: The Chick Corea Symphony Tribute. La jove agrupació alacantina, amb tot just cinc anys de vida, ha sigut nominada en les categories de millor àlbum de jazz, millor àlbum instrumental i millor arranjament, segons ha informat la Diputació d'Alacant en un comunicat.

El president de la institució provincial, Toni Pérez, ha mostrat el seu "orgull i emoció" davant aquesta nova distinció de la prestigiosa Acadèmia, "que reconeix, a més de la qualitat del disc i el treball dels seus col·laboradors, l'excel·lència i la passió per la música sense fronteres".

El projecte simfònic amb banda es va gravar en directe durant el festival Fijazz 2021, sota la direcció de Josep Vicent, i va comptar amb la col·laboració d'artistes com Paquito D'Rivera, Antonio Lizana, David Pastor i el Trio de Emilio Solla (format per Jorge Roeder en el contrabaix, Ferenc Nemeth a la bateria i el mateix Palaia, premi Grammy al millor disc de jazz, al piano). De fet, aquest insigne pianista va realitzar els arranjaments per a orquestra simfònica del disc, que té una duració de 60 minuts i que va veure la llum aquell mateix any com un homenatge a la llegenda del jazz.

Ritme: The Chick Corea Symphony Tribute és el segon àlbum gravat amb Warner Classics, una de les majors discogràfiques del món, que disposa d'un catàleg de gravacions amb artistes de la talla d'Herbert von Karajan, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Maria Callas, Martha Algerich o Damián Martínez.

El primer treball que va nàixer de la col·laboració de l'orquestra alacantina amb el segell discogràfic incloïa una selecció monogràfica del compositor Camille Saint-Saëns, en commemoració del centenari de la seua defunció.

La celebració de la gala tindrà lloc a Madrid durant la primera setmana de maig i ADDA Simfònica tindrà, entre altres rivals, artistes de la talla d'Albert Sanz, Javier Colina, Pepe Sánchez, Trinidad Jiménez o Antonio Lizana i Emilio Solla, nominats per El siempre mar en la categoria de millor àlbum de jazz.

També et pot interessar

stats