L’oli d'oliva i la música d'orquestra prenen la Marina de València

La Fira de l'Oli d'Oliva Verge Extra de la Comunitat Valenciana se celebra aquest dissabte, mentre que diumenge es podrà gaudir de l'assaig general de l'Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València

La Base de la Marina de València
La Base de la Marina de València / Europa Press

La Base de la Marina de València reuneix aquest cap de setmana dos elements "molt representatius" de la cultura valenciana: l'oli d'oliva i la música. L'espai cultural de la ciutat proposa aquest dissabte i diumenge unes jornades gastronòmiques dedicades a l'oli d'oliva i una actuació musical de l'Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València, respectivament.

Així, aquest dissabte se celebra, de 10:30 a 14:30 hores i amb accés gratuït, la Fira de l'Oli d'Oliva Verge Extra de la Comunitat Valenciana (OOVE), un esdeveniment que reuneix trenta productors d’OOVE prèmium per a fer valdre "aquest or líquid tan característic de la dieta mediterrània", segons explica la Marina.

Al llarg de la jornada, els assistents podran aprofitar per a esmorzar o prendre l'aperitiu al costat de la mar mentre coneixen varietats autòctones d'oliva com la serrana d'Espadán, la mançanella, la canetera o la blanqueta, així com els olis d'oliveres de varietats mil·lenàries com la farga.  A la Comunitat Valenciana es cultiven més de setanta varietats d'oliva diferents, la qual cosa la fa un territori "únic al món" per la seua gran diversitat.

D'altra banda, el diumenge de 10:30 a 13:00 hores se celebrarà un concert de música obert al públic i amb vistes a la mar, també a La Base de la Marina, amb l'assaig general de l'Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València.

La dàrsena rebrà seixanta músics procedents tant de la Comunitat Valenciana com estrangers residents, que formen part d'aquesta orquestra que reuneix professionals i aficionats, i que té la seua seu a l'Ateneu Marítim de València. L'accés a l'assaig és gratuït, sense horaris i sense necessitat d'adquirir entrada.

També et pot interessar

stats