L’IVC estrena temporada a Castelló amb Sorolla, Núria Espert, Els Amics de les Arts i Rodrigo Cuevas

Els diferents espais culturals acolliran més d’un centenars d’activitats des d’octubre fins a desembre

Nuria Espert, Els Amics de les Arts i Rodrigo Cuevas, en imatges d'arxiu
Núria Espert, Els Amics de les Arts i Rodrigo Cuevas, en imatges d'arxiu / Instagram: @rodrigocuevasg i @elsamicsdelesarts

L’Institut Valencià de Cultura estrena temporada a Castelló amb Sorolla, Núria Espert, Vicky Peña, Els Amics dels Arts, Rodrigo Cuevas i més d'un centenar d'activitats culturals que se celebraran en els mesos d'octubre a desembre. La programació tindrà lloc en el Teatre Principal, l'Auditori, l'Espai d’Art Contemporani de Castelló i el Museu de Belles Arts, així com al Palau de Congressos de Peníscola.

El director general de Cultura, Sergio Arlandis, ha destacat que l'objectiu és "mantindre la confiança del públic i obrir amb noves propostes a més espectadors”. En aquest sentit, ha assenyalat que la programació "segueix la línia de qualitat i impacte social, amb un projecte cultural que siga comú i beneficiós per a la Comunitat Valenciana" en el qual Castelló "pot ser una referència cultural per a la resta d'Espanya".

L'inici de temporada contempla més d'un centenar d'activitats dirigides a públics diferents amb l'objectiu d'acostar la cultura a tota la societat de Castelló i les seues comarques.

Núria Espert, Vicky Peña o Candela Peña al Teatre Principal de Castelló

El Teatre Principal de Castelló estrena la nova temporada el 8 i 9 d'octubre amb l’actriu Núria Espert acompanyada per Vicky Peña i altres intèrprets per a representar La isla del aire, una obra d'Alejandro Palomas i dirigida per Mario Gas.

Durant el trimestre, l'escenari del Principal acollirà obres dels directors i dramaturgs més importants de l'actualitat com Cielos de Sergio Peris-Mencheta, i produccions de companyies com la premiada representació El cos més bonic que mai s’haurà trobat a aquest lloc del Teatre Romea i Temporada Alta amb l'actor Pere Arquillué. Reconeguts actors i actrius estaran al Principal de Castelló, com Candela Peña amb Contracciones; Pedro Casablanc al capdavant de Don Ramón María de Valle Inclán. A través de Ramón Gómez de la Serna, o la comèdia de Pepe Viyuela Uz: el pueblo.

L'Auditori de Castelló aposta per la música clàssica

L'Auditori de Castelló presenta durant l'últim trimestre de l'any una variada programació que el posiciona, segons l’IVC, com un dels espais de concerts més importants de tot el territori valencià. L'auditori reforça la programació de clàssica per a commemorar el centenari del naixement de la Societat Filharmònica de Castelló. L'Orquestra de la Comunitat Valenciana oferirà tres grans concerts sota la direcció de Sir Mark Elder, James Gaffigan i Gustavo Gimeno.

Una altra de les grans cites serà amb l'Orquestra i Cor d'RTVE, que arriba el 15 de desembre amb la direcció del castellonenc Sergio Alapont. Destaca també el concert que oferirà el reconegut violinista Frank Peter Zimmermann acompanyat per Martin Helmchen.

No només la clàssica serà la protagonista. Altres músiques hi estaran representades amb concerts com el de la gira Allà on volia d’Els Amics dels Arts, o l'humor, la crítica i la ironia de Rodrigo Cuevas, que protagonitzarà La romería l'11 de novembre.

Sorolla al Museu de Belles Arts

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta aquest trimestre una de les exposicions més destacades de la temporada. La mostra "La pintura valenciana en l'època de Sorolla" planteja un diàleg entre diverses generacions d'artistes valencians i té en compte, especialment, el procés de formació, desenvolupament i projecció de la pintura valenciana d'aquell moment amb Sorolla com a l'artista més visible.

Nova exposició i més programes educatius a l’EACC

L'Espai d’Art Contemporani de Castelló tanca l'any amb una nova mostra: "I see you repeating this, I warn you in the sweetest way", de l'artista italià Michele Gabriele. Una mostra amb influències de fantasia i ciència-ficció que planteja una rondalla subaquàtica que es podrà visitar del 30 de setembre al 14 de gener. A partir d'aquesta exposició i dels seus materials presentats, es convida l'artista local Gerard Bomboí a una nova edició de Teorema, una invitació a artistes locals a treballar a partir de les temàtiques exposades en l'Espai.

Els divendres, l'EACC inaugura un cicle de trobades amb els grups de salut mental de Castelló, convertint les exposicions en un espai de treball per a aquests grups. Continua el Club del Videojoc, una vesprada de dijous al mes, una activitat per a mares, pares, fills i altres participants.

Palau de Congressos de Peníscola: cinema, teatre i música

L'IVC manté per tercera temporada la programació estable i permanent al Palau de Congressos de Peníscola, del qual és titular. Una combinació de cinema, teatre i música per a acostar la cultura a tots els públics de les comarques del nord. En la programació del trimestre es podrà gaudir de Las guerras de nuestros antepasados, una adaptació teatral d'Eduardo Galán del text de Miguel Delibes i interpretat per Carmelo Gómez i Miguel Hermoso. 

El 28 d'octubre arriba al palau el premi Max al millor espectacle de dansa 2023 La reina del metal, amb Vanesa Aibar i Enric Monfort. 

També et pot interessar

stats