L'humor, la vacuna emocional que proposa la Mostra de Pallasses i Pallassos de Xirivella

Declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, se celebra enguany del 5 al 15 de novembre i homenatjarà el fundador de Payasospital.

Del 5 al 15 de novembre, espectacles de clown, animació de carrer i una exposició fotogràfica

La 27a edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella reivindica l'humor com la millor vacuna emocional per a suportar la pandèmia. Declarada Festa d' Interés Turístic Provincial, la Mostra se celebra enguany del 5 al 15 de novembre i retrà un homenatge a Sergio Claramunt, director artístic i fundador de Payasospital. Durant deu dies, la creativitat, la provocació i les rialles prendran Xirivella amb propostes escèniques i lúdiques de diferents formats que faran volar la imaginació de xiquets, joves i adults. I tot això amb espectacles gratuïts i de pagament amb entrades accessibles a totes les butxaques, 4 euros.

El Teatre Auditori de Xirivella s'omplirà aquest novembre del millor humor amb espectacles únics com el que oferirà el prestigiós, llegendari, provocatiu i anàrquic clown nord-americà Jango Edwards. Als 70 anys i acompanyat de la pallassa catalana Cristi Gràcia, presentarà una de les últimes actuacions sobre l'escenari per a mostrar la seua filosofia artística en un espectacle elaborat a posta per a l'ocasió: Neverending Jango. Oportunitat també única per a deixar-se captivar i emocionar per la proposta Cucko. Cuando lo efímero se detiene, de la companyia extremenya Filis Teatre, protagonitzada per Francis J. Quirós, guanyador del programa televisiu Got Talent.

I en clau d'humor arribaran al mateix espai escènic dues obres que reflexionen sobre el drama de les guerres: Des de Màlaga, Petit Teatre presentarà Clown sin tierra, una història d'amistat entre persones que fugen de la guerra per a buscar la felicitat. I des del País Basc, Ganso & Cia plasmaran en Kaput la fugida immòbil i absurda de dos guillats en una comèdia abrasiva, emotiva i absurda, que parla sense paraules sobre els conflictes bèl·lics.

En aquesta edició tan especial tampoc faltarà el Concurs nacional de números de clown Hijas e hijos de Augusto, la 15a edició dels quals acollirà també el Teatre Auditori amb companyies i creadors procedents de la Corunya, València-Argentina, França i Múrcia.

Teatre als patis dels col·legis i activitats paral·leles

En substitució dels espectacles de carrer, la Mostreta Escolar, que cada any convidava els centres escolars al teatre, enguany portarà el teatre als patis de les escoles del municipi amb 4 espectacles que es realitzaran en sessions matutines i entrada lliure amb invitació per a tots els públics. El valencià Quique Montoya es transformarà en Tornillo Magic Clown en una creació embolcallada amb màgia, audàcia i humor. La companyia gallega Muu presentarà Crunch, proposta de nou circ amb salts mortals, colps i caigudes de dos superherois atípics. En esta 27 edició assistirem també a unes Oh Limpiadas molt particulars amb l'humor de La Sincro. Un espectacle reconegut amb el Premi FETEN 2019 al millor espectacle de carrer per a gaudir de la competició olímpica realitzada per dues divertides netejadores. I els catalans Mortelo & Manzani ens faran gaudir amb el seu arriscat i temerari espectacle Fili Busters.

El festival es complementa i amplifica amb diverses activitats i accions itinerants com la que farà demà dissabte la companyia A la lluna amb La Mostra ja és ací, animació pels carrers per a convidar el públic a aquesta festa del clown.

En l'exposició fotogràfica "Dues maneres de viure el riure", Ramón Portalés i Isabel López retraten una retrospectiva de la història de la Mostra. La foto de presentació és la d'una gran sabata del gran Fele, homenatge que li rendeix el festival a l'artista desaparegut recentment. No faltaran tampoc enguany les Clownferències, que aquesta edició sota el lema "Qui t'estima de veres et farà riure" acostaran als adolescents conceptes sobre la sensibilització i prevenció de la violència de gènere. I en la faceta formativa, el festival oferirà també el curs "El destí lúdic del clown".

També et pot interessar

stats