L'històric edifici Vil·la Elisa reobri les portes a Benicàssim

Després d'onze anys d'inactivitat i d'un procés de rehabilitació la casa es converteix en un espai sociocultural i de congressos.

Vil·la Elisa després del procés de restauració
Vil·la Elisa després del procés de restauració

Vil·la Elisa és una casa singular que forma part de les anomenades vil·les de Benicàssim, a la Plana Alta, i fou un dels símbols de la burgesia valenciana de principis del segle XX. Aquesta vesprada, i després del procés de restauració d’onze anys amb què ha recuperat l'esplendor de l'època de les vil·les, ha tornat a obrir. El projecte de rehabilitació ha respectat l'emblemàtic edifici de 2.000 metres quadrats, construït en 1943 en una parcel·la a vora mar de més de 4.000 metres quadrats.

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han sigut els amfitrions de l'acte d'inauguració a les set de la vesprada. El recinte obre aquest dissabte a partir de les 10:30 hores perquè el veïnat en puga conéixer tots els espais a través de visites guiades. 

Durant l'acte d'inauguració l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha mostrat el seu orgull per l’acabament de les obres de restauració que han fet que Vil·la Elisa siga novament dels benicassuts. A més, ha destacat que la vil·la serà un referent en el món de la cultura, de l'art, del coneixement i del turisme. 

L'espai d'exposicions acollirà pròximament una mostra de Picasso. Serà amb obres que l'artista va pintar a la vil·la, també d’estil Belle Époque, que tenia a la ciutat francesa de Canes.

El projecte de rehabilitació de Vil·la Elisa ha anat a càrrec dels arquitectes José Ramón Tormo, Carlos Ortega i Aleksandra Mrdja, amb la participació com a assessor de Manuel Portacelli, el redactor original del primer projecte. 

Els treballs s'han realitzat respectant la singularitat de l'edifici, amb nous espais i àrees de gestió i treball per a convertir-lo en un lloc de referència per a usos múltiples, i en un atractiu més per al turisme cultural i de qualitat de les comarques del nord.  

L'edifici senyorial està adaptat des de l'exterior fins a l'última planta perquè les persones amb mobilitat reduïda hi puguen accedir. Les obres han suposat una inversió de vora 2,5 milions d'euros, cofinançats per la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim.

També et pot interessar