L'exposició "En la mar de Sorolla amb Manuel Vicent" s'inaugura a Madrid

La mostra combina les pintures de l’artista amb el relat vivencial de l’escriptor valencià 

S'inaugura l'exposició "En la mar de Sorolla amb Manuel Vicent" / À Punt NTC

El Museu Sorolla de Madrid obri aquest dimarts a l'exposició "En la mar de Sorolla amb Manuel Vicent". Es tracta d’un diàleg inèdit entre la pintura del “mestre de la llum” i la literatura del també valencià Manuel Vicent, que des de les seues vivències reflexiona sobre el pintor. 

La mostra proposa una aproximació a la pintura de Sorolla en el centenari de la mort, i per primera vegada ho fa a través de la mirada de l'escriptor valencià Manuel Vicent, gran coneixedor del pintor, del Mediterrani i de la seua gent. “Jo he arribat a la pintura de Sorolla després d'haver-la viscuda de xiquet. Tots els estímuls sensorials de la brisa salada, la llum del sol, totes aquestes vivències estan al meu cervell”, ha assegurat Vicent en declaracions als micròfons d’À Punt Notícies

Aquests records clavats en l'inconscient de l'escriptor evoquen també els treballs dels qui treballen en la mar, la lluita dels pescadors i mariners a la platja de Moncofa en la qual estiuejava. “La sensació de felicitat que dona la llum de Sorolla és una lluita del treball. Sempre pinta la gent mentre treballa i només es permet un luxe de plaer en els xiquets nus”, ha apuntat.  

Per a Manuel Vicent, Sorolla és el pintor de l'Espanya clara. L'escriptor es fixa en la llum que retrata Sorolla per exemple en la mar de Xàbia, en la qual prenia el bany de menut. Vicent ens confessa que encara somia els crits dels xiquets que prenien el bany nus. 

També et pot interessar

stats