El disseny de moda abraça l'Any Sorolla

Fins a 23 vestits d’alta costura inspirats en els quadres de l’artista s’exposaran al Palau de Comunicacions de València

El disseny de moda també abraça enguany l'Any Sorolla / À Punt NTC

Enguany se celebra l'Any Sorolla per a celebrar el centenari de la mort de l’artista valencià i, precisament, 23 vestits d'alta costura s'estan preparant a València per a exposar-los al Palau de Comunicacions. És idea d'una firma de moda sostenible i també seran protagonistes d'una desfilada a Xàbia, la localitat que tant va inspirar el pintor de la llum.  

El disseny de moda estudia l’obra de Sorolla amb puntades i volums. A l'Escola Cànem de València arribà Alba Garcia amb aquests dissenys inspirats en els quadres del valencià que ara, dos mesos després, són vestits d'alta costura.

Un total de trenta alumnes han treballat amb el tempo i la responsabilitat que suposa tirar avant una col·lecció de moda. A més, han utilitzat fins a setanta metres de denim ecològic. “Volia que es vinculara amb la sostenibilitat, però que el teixit també se semblara a un llenç”, assegura Alba. 

I el color ha arribat a les aules de pintura, que buscant les pinzellades curtes de Sorolla, han recreat sobre tela la famosa gropa valenciana o el bany del cavall. “La complicació màxima és que el dibuix és pla i en posar-lo sobre un vestit, es pot desdibuixar, però l’alumnat ho ha fet molt bé”, manifesta Quique Marzal, professor de dibuix a Escuelas Artesanos. 

També et pot interessar

stats