L’ETNO acull una exposició sobre el programa d'À Punt 'Tresors amb història'

Més de cent objectes que connecten el context històric i cultural del nostre poble i que es podran visitar fins a l’abril

Tresors amb història organitza la seua primera exposició / À Punt NTC

El programa d’À Punt Tresors amb història viatja de la pantalla a l’ETNO museu de València amb una mostra de més de cent objectes que han eixit en el programa i que formen part de les nostres vides. Relíquies que són una fortuna i que connecten el context històric i cultural del nostre poble perquè reflecteixen la identitat personal i col·lectiva. 

Algunes de les relíquies que es poden observar en l’exposició són una maqueta de la Meditadora, la falla municipal de València del 2020, que ens recorda com la Comunitat Valenciana i el món sencer es paralitzaren el mes de març per una pandèmia mai vista i desconeguda. 

Altres són objectes que ens donen la profunditat del moment. Com unes cartes cedides per Sergi Pau que arrepleguen com el seu oncle de Corbera (Ribera Baixa) visqué l'horror de la guerra. Un jove de només dènou anys que se’n va anar al front i allí va ser abatut, conta a À Punt el comissari de l’exposició José María Candela. 

Altres peces són símbols d'una època, com ara la camiseta que Antonio Puchades, jugador del València va lluir en el Mundial del Brasil el 1950. O un fragment d’un mosaic de ceràmica original de l'antiga casa Nolla del 1910. 

Joan Seguí, director de l’ETNO, afirma que cadascun dels objectes es desplega en molts altres a través de la història que conta. "Es desplega en sentiments, anècdotes i en història", afirma. En total 118 objectes contenidors de la memòria que ixen de la pantalla d’À Punt per a exhibir-se a l’ETNO, fet que és un plaer per a la televisió pública, segons Alfred Costa, director d’À Punt. L’exposició es podrà visitar fins a l’abril del 2024. 

També et pot interessar

stats