Benicàssim recupera el FIB

Després de dos anys d'absència per la pandèmia, el FIB, el festival de música internacional, torna a sonar des d'aquest dijous i ho fa amb bones expectatives d'afluència

Després de dos anys d'absència per la pandèmia, torna el Festival Internacional de Benicàssim / À Punt NTC

Després de dos anys d'absència per la pandèmia, el FIB, el Festival Internacional de Benicàssim, torna a sonar des d'aquest dijous. I ho fa amb bones expectatives d'afluència: les previsions parlen de vora 50.000 persones diàries fins a diumenge.

El FIB, l'alma mater dels festivals a la Comunitat Valenciana, reprén l'activitat després de la pandèmia i la resposta dels fibers, de moment, és immillorable.

Però el festival de música d'enguany té un esperit diferent del que tenia als inicis. Enguany se celebra la 26a edició, i la nova direcció, la mateixa que la de l'Arenal Sound de Borriana, té com nous objectius aconseguir més públic nacional i menys britànics.

Els assistents reconeixen que hi ha més públic nacional perquè hi ha més grups espanyols. Molts anglesos no sabien si vindre, però com és una tradició tornen a Benicàssim a gaudir de la música i de la platja. Una presència estrangera que es nota en el càmping.

No reben als assistents al festival amb el mateix entusiasme al comerç local. Segons diuen, en el passat sí que es notava en les vendes, però ara el públic ho té tot al recinte i un hostaler afirma que és més la marca mediàtica que la repercussió a l'hostaleria.

El festival torna amb caps de cartell com Kasabian, The Kooks, Love of Lesbian, Tyga, Izal o Nathy Peluso. Un cartell que ha deixat amb ganes de més els seguidors més fidels a l'origen, però que no vol deixar de ser la gran cita indie estatal.

L'ambient calfa motors hores abans dels concerts i, dins o fora del recinte, l'esperit fiber s'escampa ja per Benicàssim.

També et pot interessar

stats