L'escultor navarrés Ángel Bados, Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2018

Bados ha sigut guardonat per la seua trajectòria "coherent i d'excel·lent qualitat".

Una obra del Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2018, Ángel Bados
Una obra del Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2018, Ángel Bados / Europa Press

L'escultor navarrés Ángel Bados Iparraguirre ha obtingut aquest dimecres, 19 de setembre, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2018, dotat amb 30.000 euros i que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport. Bados ha sigut guardonat per la seua trajectòria "coherent i d'excel·lent qualitat" i la seua capacitat de conjugar "tradició i innovació".

"Un treballa per amor a l'art i aquesta tasca no té límits, no s'espera una recompensa", ha explicat Bados. 

Ángel Bados és un escultor, teòric i pedagog navarrés, establit a Bilbao on ha estat molt lligat a la Facultat de Belles Arts i on és una figura essencial per a diverses generacions d'artistes.

"Els premis tenen un punt d'injustos, cal admetre-ho, i en aquests moments em recorde de les persones pròximes que ja no estan i l'hagueren merescut", ha valorat l’escultor.

El seu treball està emmarcat dins del grup de la "nova escultura basca" i els seus referents artístics es troben en el pensament i l'obra de Joseph Beuys i Jorge Oteiza. Per al premiat, l'art és "una qüestió de fe, d'alguna cosa que transcendeix, que construeix, útil per a la societat i alhora amb presència real i perdurable".

El jurat, que ha pres la seva decisió per majoria, ha assenyalat que Bados posa de manifest "una extraordinària capacitat de conjugar tradició i innovacions" i la seva activitat és un "referent i aglutinador" d'un context artístic fonamental "per entendre les dinàmiques de canvi i desenvolupament de les últimes dècades".

També et pot interessar

stats