L’Encesa de les Gaiates ompli de llum i pólvora els carrers de Castelló de la Plana

És l’únic acte de les Festes de la Magdalena que reuneix tots els monuments il·luminats en un mateix espai

Encesa de les Gaiates a l'Avinguda Rei En Jaume / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de març 2024 - 21:31 Actualitzat: 04 de març 2024 - 21:45

Castelló de la Plana viu la Magdalena intensament. El centre de la festa està aquesta nit a l'avinguda del Rei en Jaume, on s'han encés les gaiates. Els dènou monuments s'il·luminen junts i mostren l'esplendor. 

L'Encesa de les Gaiates és una celebració que va començar el 1991 i ja s’ha convertit en tot un acte d'homenatge popular cap a la gaiata, símbol d'identitat de les festes. L’acte, en mans de l’empresa Pirotècnia Peñarroja, concentra les dènou gaiates de la capital de la Plana Alta: Brancal de la Ciutat, Fadrell, Porta del Sol, l’Armelar, Hort dels Corders, Farola-Ravalet, Cor de la Ciutat, Portal de l’Om, L’Espartera, El Toll, Forn del Pla, Grau, Sensal, Castàlia, Sequiol, Rafalafena, Tir de Colom, Crémor i La Cultural.

Una vegada alineades, a poc a poc s'encenen per orde, creant un camí lluminós que evoca el que van fer els primers pobladors, que, amb fanals, van il·luminar el camí des del castell fins al pla, com sosté la llegenda popular. Aquest és l'únic acte en què els monuments romanen junts.

En la cerimònia han estat presents les reines de les festes de la Magdalena, Lourdes Climent Moreno i Vega Torrejón, acompanyades de membres de la Junta de Festes i de l’Ajuntament. També hi han estat presents el president de la Generalitat, Carlos Mazón, la presidenta de les Corts, Llanos Massó, i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Una vegada acabat l'espectacle, traslladen cada monument a la ubicació corresponent, on continuarà fins al final de les festes, en la comissió respectiva.

També et pot interessar

stats