Suspenen Expojove i Exponadal per la incidència de la covid en els menors de 12 anys

Les grans fires nadalenques de València i Alacant adreçades al públic infantil i juvenil suspenen l'edició d'enguany seguint les indicacions de les autoritats sanitàries

Imatge d'arxiu d'una edició de Expojove abans de la pandèmia de la covid-19
Imatge d'arxiu d'una edició d'Expojove abans de la pandèmia de la covid-19 / Twitter: @AjuntamentVLC

La Conselleria de Sanitat Universal ha demanat la suspensió de les grans fires nadalenques Expojove i Exponadal, que se celebren respectivament a València i a Alacant, adreçades al públic infantil i juvenil, davant la situació actual de la pandèmia de la covid-19 i la pujada de la incidència en els menors de 12 anys, majoritàriament sense vacunar.

Els organitzadors de la fira Expojove de València han informat en un comunicat oficial que, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, suspenen l'edició d'enguany, que havia de celebrar-se del 26 de desembre al 4 de gener.

En el seu compte oficial de Twitter, l'organització d'Expojove lamenta la cancel·lació de la fira, dirigida al públic infantil i juvenil, que havien preparat "amb il·lusió", després de suspendre l'edició de l'any passat per la situació de la pandèmia de la covid-19.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha comunicat oficialment la suspensió d'Expojove després d'haver rebut aquest divendres un escrit pel qual les autoritats sanitàries valencianes recomanen cancel·lar l'edició que havia d'obrir les portes aquest diumenge.

"Primer de tot està la salut i la seguretat de totes i tots, com diem des que va començar la pandèmia, i per a cadascuna de les celebracions o activitats que programem, inclosa Expojove", ha assenyalat Galiana en un comunicat.

En el seu escrit, Sanitat informa que "malgrat les indicacions donades prèviament per a garantir evitar aglomeracions i tot l'esforç que heu fet perquè l'espai fora segur, la recomanació davant la pujada exponencial de la incidència en les edats menors de 12 anys majoritàriament no vacunats és la suspensió", afig l'edil.

Exponadal a Alacant també suspesa

La Institució Firal Alacantina (IFA) ha emés també un comunicat oficial en què informa de la cancel·lació de la 27a edició d'Exponadal, Exposició d'Oci Infantil i Juvenil, davant els elevats índexs de contagi.

La suspensió és una de les primeres conseqüències de la forta pujada del nombre de contagis.

També et pot interessar

stats