L'Ajuntament de València suspén Expojove i la festa de campanades

El consistori continua buscant solucions per a poder oferir la cavalcada de reis tot i l'amenaça del coronavirus.

Una edició anterior d'Expojove
Una edició anterior d'Expojove / À Punt

El coronavirus amenaça les celebracions de Nadal. L'Ajuntament de València ha decidit suspendre Expojove i la festa del les campanades a la plaça, per resultar incompatibles amb les mesures preventives per la Covid-19.

L'esdeveniment infantil a Fira València reuneix cada any cent mil persones en un recinte tancat, mentre els horaris de la festa de Cap d'Any xocarien amb els d'un eventual toc de queda, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva Carlos Galiana. Amb tot, l'Ajuntament busca alternatives per a continuar oferint algun acte de Cap d'Any oferint el senyal televisiu dels tocs de campana de l'edifici consistorial.

En la mateixa línia, Cultura Festiva ha decidit suspendre els mercats de Nadal de la plaça de la Ciutat de Bruges i del Cabanyal, “sempre per a evitar la propagació dels contagis i des de la responsabilitat”.

La calvacada de reis, en el punt de mira

La situació epidemiològica també amenaça la calvada de reis sobre la qual l'Ajuntament encara no ha pres una decisió definitiva. "D’una manera o d’una altra, amb cavalcada o sense cavalcada, els xiquets i les xiquetes de València poden estar tranquils perquè l’Ajuntament treballa en diferents fórmules per a poder rebre la visita dels tres Reis Mags a la nostra ciutat”, ha explicat Galiana en un comunicat.

També et pot interessar

stats