L’Ateneu Mercantil de València acull l’exposició més completa de Nino Bravo

La mostra exhibeix peces úniques procedents de col·leccionistes privats 

Dos vestits que formen part de la mostra de l'Ateneu Mercantil sobre Nino Bravo

Arriba a l’Ateneu Mercantil de València una de les exposicions més completes de Nino Bravo. Es tracta d’una oportunitat única per a acostar-se a la figura de l’artista que va morir fa cinquanta anys a través de fotografies i objectes personals de gran valor. 

En la mostra es poden veure també peces úniques procedents de col·leccionistes privats. En concret, s’exposen alguns dels trages que va utilitzar l’artista en els seus concerts, com un dels més icònics amb les seues inicials al cinturó. També està la discografia inèdita de Nino editada a Llatinoamèrica, cartells de les gires i alguns dels múltiples reconeixements que va obtindre. 

“Podem veure el micròfon que va usar en l’última gala de TVE. També un disc que es va publicar al Perú i per error es va posar una foto que no era la seua i es va haver de retirar del mercat”, explica el comissari de l’exposició Dario Ledesma. 

Són records que s'emportava dels seus viatges i una peça que sempre anava amb ell. “Duia als hotels una televisió xicoteta, portàtil, de l’època, per a entretindre’s entre concert i concert”, apunta Ledesma. Es pot veure també la vara de comandament que va rebre com a regal en la seua última actuació al parador faller de València, el març de 1973. 

També et pot interessar

stats