Nino Bravo, reconvertit en marxa mora i cristiana

Els arranjaments estan autoritzats i no tenen drets d’autor perquè totes les bandes puguen interpretar-los sense cap problema

Partitura de 'Libre', la melodia de Nino Bravo reconvertida en marxa cristiana / À Punt NTC

Que els temes de Nino Bravo són els més versionats ja ho sabíem. Ara, caldrà afegir al repertori dues partitures més. En concret, dues marxes —una mora i una cristiana— que ha encarregat un veí d'Aielo de Malferit. La seua idea és que els grans himnes de Nino puguen sonar allí on se celebren festes de moros i cristians.

Toni Juan Bordería, veí d’Aielo de Malferit (la Vall d'Albaida), era conscient que a l’Any Nino Bravo li faltava un homenatge molt especial i trobava que havia d’estar present en Moros i Cristians. I dit i fet va contactar amb un arrangista, José Salvador González, que es posà mans a l’obra.  El resultat són dues marxes: una mora amb la versió de "Mi tierra" i l’altra cristiana amb el tema "Libre".

Bordería afirma que ha sigut una tasca complicada, perquè “els arranjaments s’han fet per a banda i orquestra simfònica i això ha costat un poc més”. La idea de Toni és que les puga estrenar la Unió Musical d'Aielo, però veu complicat que puga ser el 5 d’agost quan comencen les festes perquè són dates de molta faena per a les bandes i s’ha d'assajar molt.

Els arranjaments estan autoritzats i, per tant, no tenen drets d’autor “perquè aquestes partitures i aquesta música tinga màxima difusió per totes les festes de la Comunitat Valenciana” afirma Bordería.

Ara es prepara la presentació oficial amb un acte al poble amb la presència de la família de Nino, molt vinculades a la festa

També et pot interessar

stats