L'Ateneu Mercantil de València acull l'aquarel·la més gran del món, obra de Rafael Boluda

Amb 164 metres de paper continu, l'artista recrea la història de la humanitat des de la prehistòria fins a l'actualitat, amb espai per als costums i l'evolució de València

Exposició d'aquarel·la de Rafael Boluda
Exposició d'aquarel·la de Rafael Boluda / Ateneu Mercantil

L'Ateneu Mercantil de València acull l'aquarel·la més gran del món. Amb 164 metres de paper continu, l'artista Rafael Boluda recrea la història de la humanitat. Des de la prehistòria fins a l'actualitat estan representades les fites històriques i els personatges més rellevants. També hi ha espai per als costums i l'evolució de València.

Una obra pictòrica gegant que Boluda ha tardat a pintar vora cinc anys i que ara es pot gaudir fins a final al 27 de febrer.

"Això és un regal per a la ciutat de València i espere de cor que la gaudisquen". Amb aquestes paraules, l'artista Rafael Boluda, de 81 anys, ha obert l'exposició en el Saló Noble de l'Ateneu sota el títol "La humanitat a través de la mitologia".

Al costat de la seua dona i la seua filla, l'artista de Llanera de Ranes (València) ha estat acompanyat pel coronel Vicente León, director del Museu Històric Militar; Ignacio Carrau, vicepresident de l'Ateneu; Emilio Forcem, coordinador de la mostra, i Gustavo Clemente, com a periodista estretament vinculat a la família.

Les 75 escenes que representa la imponent aquarel·la van des de la prehistòria passant per l'imperi persa, les croades o l'Espanya del Segle d'Or, fins a arribar a moments històrics més contemporanis com les guerres mundials, i també motius valencians amb un homenatge al mestre Serrano.

Com a director del Museu Històric Militar, institució que organitza l'exposició al costat de l'Ateneu, León ha assegurat que ha valgut la pena l'esforç de portar aquesta obra d'una sola peça perquè "València conega un dels seus millors artistes".

També et pot interessar

stats