L'Ajuntament d'Alacant rep les belleses del foc 2024

Tant Martina Lloret, d'11 anys, com Alba Muñoz, de 26, seran inseparables en els pròxims mesos

Les belleses del foc d'Alacant, a l'Ajuntament / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant ha rebut aquest dilluns les noves belleses del foc de 2024: la major, Alba Muñoz (de la foguera Florida-Portatge) i la infantil, Martina Lloret (de Sèneca-Autobusos) acompanyades del president de la Federació de Fogueres, David Olivares, i integrants del seu equip. Totes dues han sigut homenatjades per la corporació municipal i han rebut una sorpresa: la presència en l'acte d'algunes treballadores de la corporació, antigues belleses i dames del foc d'anys anteriors: Arancha García Espinosa, Trini Amorós Fillol, Marina Niceto Valera i Raquel Vázquez Doménech.

L'alcalde, Luis Barcala, ha exercit d'amfitrió perquè Martina Lloret haja conegut Raquel Vázquez Doménech, bellesa infantil el 1979 i representant del districte Sèneca-Autobusos, fa ara 45 anys. Va ser la primera a ser elegida, mitjançant sorteig, en un acte que es va fer a la plaça de l'Ajuntament. El primer edil ha ressaltat que aquest és "un més dels clars exemples que les Fogueres conformen una gran família", ja que més de quaranta anys després, "el que es va sembrar en Sèneca-Autobusos, arreplega ara els seus fruits en aquesta trobada", ha subratllat.

A més, Barcala ha instat les belleses i les seues dames d'honor a "viure amb intensitat" cada un dels actes d'aquest "il·lusionant any". L'alcalde ha ressenyat que el seu somni s'ha fet realitat "en plena edat d'or de les Fogueres, com es comprova amb l'augment en el nombre de foguerers i barraquers".

Tant Martina Lloret, d'11 anys, com Alba Muñoz, de 26, seran inseparables en els pròxims mesos. "Hui ha sigut el primer dia que hem estat juntes i ens hem posat al dia de la nostra vida, les nostres famílies...", ha assegurat la jove, per a qui aquest "serà un gran any".

Les dues, des que van nàixer, porten la festa en la sang, com bé ha ressaltat la bellesa major: "El culpable que m'agraden tant les festes és el meu oncle José, el president de la meua foguera. Va ser el millor regal", ha afirmat. També per a la bellesa infantil, filla de bellesa del foc. "A ella li encanten les fogueres i des de ben xicoteta em va apuntar a una", ha confessat.

Diumenge demanaran al pirotècnic que dispare la mascletà, prevista al centre comercial Puerta de Alicante, el seu primer acte de Fogueres.

També et pot interessar

stats