L’Acadèmia Valenciana de la Llengua compleix vint anys

L’entitat inicia una nova etapa amb la incorporació de set noves membres, totes dones 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebra 20 anys des la seua constitució / À Punt NTC

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua compleix aquesta setmana vint anys des que es va constituir com a entitat, el 23 de juliol del 2001, tot i que es va crear per llei el 16 de setembre de 1998. Fruit d’un acord polític, l’estiu del 2001 es van nomenar 21 acadèmics procedents de diferents sensibilitats amb el repte de construir un referent lingüístic i despolititzar la llengua.

L’organisme ha començat una nova etapa amb la incorporació de set membres, totes dones, que treballaran a Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia. Aquests dies es constituiran les diferents comissions i seccions que treballen en el lèxic, la gramàtica, l’onomàstica i la toponímia. El seu treball es tradueix en instruments com el Diccionari Normatiu Valencià, una eina de consulta que serveix per a resoldre dubtes lingüístics.

Ramon Ferrer, un dels 21 membres fundadors i l'actual president, ha parlat amb À Punt Notícies sobre aquests vint anys, que han passat d’un inici d’incertesa a convertir l’Acadèmia en un referent. Tant els fundadors com la generació més jove d'acadèmics i acadèmiques coincideixen en el fet que el prestigi assolit en aquest temps és fonamental per a poder fomentar l'ús del valencià.

També et pot interessar

stats